Vreme in vremenska napoved

5°C
Ljubljana, Slovenija
Zmerno oblačno

Občuti se kot: 6°C

Pritisk: 1030 mbar

Vlaga: 93%

Veter: 3 km/h

Vidljivost: 16 km

UV indeks: 0

Sobota

2°C / 12°C

5 km/h

Nedelja

3°C / 13°C

5 km/h

Ponedeljek

1°C / 12°C

6 km/h

Torek

0°C / 11°C

5 km/h

Sreda

0°C / 12°C

3 km/h

Vir:

Vremenska napoved za Slovenijo

Sobota, 25. oktober 2014, ob 16. uri

Napoved za Slovenijo

Ponoči in jutri bo na Primorskem in v Posočju precej jasno z občasno koprenasto oblačnostjo. Drugod bo pretežno oblačno, popoldne se bo ponekod delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki se bo jutri popoldne nekoliko okrepila.

Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 7, v Zgornjesavski dolini okoli 0, v krajih z burjo od 8 do 11, najvišje dnevne od 9 do 14, na Primorskem do 18 stopinj C.

Napoved za sosednje pokrajine

Ob Jadranu in v krajih zahodno od nas bo precej jasno. Drugod bo pretežno oblačno, popoldne se bo ponekod delno zjasnilo. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja.

Vremenska slika

Iznad severovzhodne Evrope sega nad Alpe in Jadran območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda priteka nad naše kraje v spodnjih plasteh ozračja razmeroma vlažen zrak.

Obeti

V ponedeljek in torek bo suho vreme. Največ sončnega vremena bo v zahodni Sloveniji in v višjih legah, drugod pa bo precej megle ali nizke oblačnosti, ki se bo popoldne večinoma razkrojila. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ki bo v torek slabela.


Vir: Državna meteorološka služba RS (meteo.si - ARSO)

Napoved za Primorje za danes

Sobota, 25. oktober 2014, ob 5. uri

Danes bo pretežno jasno. Pihala bo šibka burja. Morje bo rahlo vzvalovano.

Najvišja dnevna temperatura bo do okoli 18 stopinj C,


Napoved za Primorje za jutri

Sobota, 25. oktober 2014, ob 5. uri

Jutri bo pretežno jasno. Pihala bo šibka burja. Morje bo rahlo vzvalovano. Najnižja jutranja temperatura bo okoli 11, najvišja dnevna pa do 19 stopinj C.


Napoved za gorski svet za danes

Sobota, 25. oktober 2014, ob 6. uri

Danes bo v zahodnih Julijcih in v visokogorju nad okoli 2200 m pretežno jasno. Drugod bo večji del dneva oblačno in megleno, popoldne se bodo oblaki ponekod trgali. Pihal bo šibak do zmeren veter vzhodnih smeri. Temperatura na 1500 m bo okoli 1, na 2500 m okoli -2 stopinji C.


Napoved za gorski svet za jutri

Sobota, 25. oktober 2014, ob 6. uri

Jutri bo v zahodnih Julijcih in v visokogorju precej jasno z občasno zmerno oblačnostjo, v sredogorju pod okoli 1600 m pa večji del dneva oblačno ali megleno. Popoldne se bodo oblaki ponekod trgali. Pihal bo šibak do zmeren veter vzhodnih smeri. Temperatura na 1500 m bo okoli 1, na 2500 m okoli -1 stopinje C.


Vreme po Sloveniji

Fotogalerija
Vladimir Putin v Srbiji

Ruski predsednik Vladimir Putin je v Srbiji, kjer se bo ob strogih varnostnih ukrepih mudil okoli šest ur. Udeležil se bo vojaške parade in pogovarjal s srbskim državnim vrhom.