Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 5. 2024,
6.39

Osveženo pred

1 teden, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,85

Natisni članek

policija čoln požar Istra

Sreda, 15. 5. 2024, 6.39

1 teden, 6 dni

Velik požar v hrvaški Istri: zgorelo najmanj 22 plovil, ljudje so skakali v morje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,85

V marini v Medulinu je v velikem požaru zgorelo najmanj 22 plovil. Kot poroča portal Index.hr, je gasilcem požar uspelo omejiti, tamkajšnji prebivalci pa so skakali v morje, da bi rešili čolne, ki jih požar še ni zajel. Vzrok požara še ni znan.

Policija je obvestilo o dogodku v marini Medulin prejela ob 3.55. Sprva je zagorelo 15 čolnov, pri čemer jih je več potonilo. Ogenj se je širil z enega čolna na drugega. Na kraju dogodka se je z ognjenimi zublji borilo 15 gasilcev s štirimi vozili puljske javne gasilske enote. 

Policija je ob 6.15 sporočila, da se je število gorečih čolnov povzpelo na 20 in da so se nekateri potopili, malo pred 7. uro pa so sporočili, da jim je požar uspelo omejiti in da so gasilci preprečili, da bi se razširil na druga plovila. 

Pri gašenju požara v marini v Medulinu so sodelovali pripadniki Javne gasilske enote Pula s štirimi vozili, pridružili pa so se jim tudi člani Prostovoljnega gasilskega društva (DVD) Medulin. | Foto: Pixsell Pri gašenju požara v marini v Medulinu so sodelovali pripadniki Javne gasilske enote Pula s štirimi vozili, pridružili pa so se jim tudi člani Prostovoljnega gasilskega društva (DVD) Medulin. Foto: Pixsell

Poškodovan ni bil nihče, gotovo pa je zgorelo najmanj 22 čolnov. Nekateri čolni so zgoreli popolnoma, drugi delno, vprašanje pa je, ali bodo spet obratovali.

V celoti je zgorelo najmanj 22 čolnov.  | Foto: Pixsell V celoti je zgorelo najmanj 22 čolnov. Foto: Pixsell

Ljudje so skakali v morje

Nekateri prebivalci so po poročanju HRT skakali v morje, da bi še rešili svoje čolne. Slišale so se eksplozije, po morju pa plavajo saje, bencin. Kakšne bodo posledice, bo znano čez kakšen dan. 

Po morju plavajo saje in bencin.  | Foto: Pixsell Po morju plavajo saje in bencin. Foto: Pixsell

"Največja ladja, ki je zgorela, je bila moja" 

"Grozno je bilo videti vse tiste plamene, ki so bili na neki točki po moji oceni visoki deset metrov. Zbudila me je eksplozija, šel sem na balkon in videl ogromen plamen. Največja ladja, ki je zgorela, je bila moja," je za 24sata povedal Josip Flah in dodal, da je bila jahta vredna milijon evrov. "Moja milijon evrov vredna jahta Lola2 je zgorela. Moja Lola2 je popolnoma uničena. Zaradi burje, ki je pihala, se je vse skupaj hitro razširilo. Videti je bilo strah in grozo. V dvajsetih minutah so vse ladje zagorele," je dodal Flah.

Skupna škoda bo za več milijonov evrov. Poleg Flahove je zgorela tudi ladja, vredna od 1,5 do dveh milijonov evrov. 

Skupna škoda bo za več milijonov evrov.  | Foto: Pixsell Skupna škoda bo za več milijonov evrov. Foto: Pixsell

"Mož je doma v Mariboru. Poklical me je in rekel, naj grem pogledat, kaj se je zgodilo." 

Lastnica ene od uničenih ladij Andreja Štok je za portal Istarski.hr na kratko povedala: "Naše ladje ni več."

"Mož je doma v Mariboru, jaz pa sem tukaj pri mami v Premanturi. Poklical me je in rekel, naj grem pogledat, kaj se je zgodilo. Mogoče nimamo več čolna," je povedala Štokova. "Mislim, da je začelo goreti na ladji pred našo, a to še preiskujejo," je dodala.

Pravi, da je v čolnu iz prejšnje sezone ostalo okoli 20 odstotkov goriva. "V nedeljo sem ga zloščila, zdaj ga ni več. Dobro, da ni bilo nikogar na barki in se ni nič zgodilo," pravi. "Zavarovanje bo nekaj nadomestilo. Zame je vseeno, a ni treba zdaj delati tragedije iz tega. Samo plastika je, mi pa smo zdravi," je sklenila Štokova.

ogenj avtomobil napad goreč požar
Novice Koper: zagorela štiri vozila, motorno kolo in del hiše
Novice V Angliji izbruhnil ogromen požar #video
Ne spreglejte