Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 5. 2024,
22.15

Osveženo pred

2 tedna, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Bartosz Zmarzlik Jason Doyle spidvej

Sobota, 11. 5. 2024, 22.15

2 tedna, 3 dni

Spidvej, Varšava

Doyle zmagovalec druge dirke sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Jason Doyle | Jason Doyle je zmagovalec druge preizkušnje letošnje sezone svetovnega prvenstva v spidveju. | Foto Guliverimage

Jason Doyle je zmagovalec druge preizkušnje letošnje sezone svetovnega prvenstva v spidveju.

Foto: Guliverimage

Avstralec Jason Doyle je zmagovalec druge preizkušnje letošnje sezone svetovnega prvenstva v spidveju. V Varšavi je premagal domačina in branilca naslova Bartosza Zmarzlika, tretji je bil Britanec Robert Lambert. V velikem finalu je nastopil še Slovak Martin Vaculik, ki je bil četrti.

Jason Doyle je tudi vodilni v seštevku sezone z 38 točkami, njegov rojak Jack Holder, zmagovalec uvodne dirke sezone, je drugi z 32, tretji pa Bartosz Zmarzlik, prav tako z 32 točkami. Na dirki v Varšavi so prvič v SP preizkusili nov sistem kvalifikacij, po katerih so v petek najboljši četverici podelili točke, dobili so jih Britanec Daniel Bewley, Danec Leon Madsen, Britanec Tai Woffinden in Robert Lambert. Ta način kvalifikacij bodo v tej sezoni izvedli le še v Cardiffu.

V seštevku sezone ima dve točki tudi Slovenec Matej Žagar, ki je na uvodni dirki pred 14 dnevi v hrvaškem Goričanu zasedel 15. mesto. Žagar je na Hrvaškem dirkal s povabilom prireditelja. Nekoč stalni član elitne konkurence, ki je na 128 dirkah SP 23-krat nastopil v finalu in petkrat zmagal, sicer tudi v tej sezoni ni med 15 dirkači, ki nastopajo na vseh dirkah.

Letonja sezona ima 11 postaj. Po Goričanu in Varšavi bodo naslednji teden dirkali v nemškem Landshutu, junija bodo dirke v Pragi, švedski Malilli in poljskem Gorzowu, avgusta v Cardiffu in Vroclavu, sezona pa se bo končala septembra z dirkami v Rigi, danskem Vojensu in zadnji v poljskem Torunu.

Preberite še:

Matej Žagar
Sportal Holderju uvod sezone v Goričanu, Žagar v ozadju
Ne spreglejte