Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 5. 2024,
7.02

Osveženo pred

2 tedna, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

liga NHL NHL Colorado Avalanche Dallas Stars Carolina Hurricanes New York Rangers

Torek, 14. 5. 2024, 7.02

2 tedna, 3 dni

Liga NHL, 2. krog končnice, 13. maj

Carolina ostaja med živimi, Dallas še korak bližje napredovanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Carolina Hurricanes : New York Rangers | Hokejisti Caroline so po treh porazih zdaj drugič zapored zmagali in ostajajo v igri za napredovanje v konferenčni finale. | Foto Reuters

Hokejisti Caroline so po treh porazih zdaj drugič zapored zmagali in ostajajo v igri za napredovanje v konferenčni finale.

Foto: Reuters

Hokejisti New York Rangers so imeli na voljo drugi zaključni plošček za napredovanje v finale vzhodne konference, a tudi tega niso izkoristili. Tekmeci Carolina Hurricanes so jih premagali s 4:1 in vsaj še za tekmo podaljšali sezono. Rangers v seriji na štiri zmage vodijo s 3:2. Na drugem obračunu večera so si Dallas Stars z gostujočo zmago s 5:1 nad Coloradom priigrali zaključne ploščke za napredovanje. Teksašani zdaj v seriji vodijo s 3:1.

Vancouver Canucks Edmonton Oilers
Sportal Šilovs paral živce Edmontonu, Panterji do zaključnih ploščkov

New York Rangers so konferenčni polfinale začeli s tremi zmagami, imeli priložnost, da s tekmecem pometejo, a Carolina Hurricanes so se na zadnjih dveh tekmah ohranili pri življenju. Tokrat so pred okoli 18 tisoč gledalci v Madison Square Gardnu zmagali s 4:1. Domači so v 27. minuti kljub igralcu manj povedli z golom Jacoba Troube, nato je sledila razigrana zadnja tretjina gostov. Jordan Staal je v 44. izenačil, Jevgenij Kuznjecov je tri minute zatem zadel za vodstvo, Jordan Marinook pa v 50. minuti Carolino popeljal na 3:1. Rangers so ob koncu zaigrali brez vratarja in s šestimi igralci v polju, a se jim načrt po znižanju zaostanka ni izšel, Martin Nečas je plošček poslal v prazen gol za zmago gostov s 4:1.

Serija, v kateri igrajo na štiri zmage, se seli v Carolino, kjer bodo Rangers poskušali z zmago napredovati, domači pa podaljšati serijo na sedmo tekmo.

Dallas Stars je povedel s 3:1 v zmagah.  | Foto: Reuters Dallas Stars je povedel s 3:1 v zmagah. Foto: Reuters

Colorado Avalanche so pred domačimi gledalci lovili izenačenje serije z Dallas Stars na 2:2, a so bili na koncu uspešnejši gostje, ki so z zmago s 5:1 še bližje napredovanju.

Tudi na tem obračunu je prvi zadetek padel ob igralcu manj, pod gol pa se je podpisal Wyatt Johnston. Enaindvajsetletni Kanadčan je v začetku druge tretjine zvišal na 2:0, igralec obračuna Miro Heiskanen pa je sredi tekme zadel za vodstvo Dallasa 3:0. Teksašani vodstva niso več izpustili iz rok. Edini, ki je uspel premagati Jaka Oettingerja, je bil Casey Mittelstadt. Dallas je na koncu zmagal s 5:1, končni rezultat je postavil Sam Steel, ki je zadel v nebranjeno mrežo.

Serija se seli v Dallas, kjer bodo imeli gostitelji prvi zaključni plošček za finale zahoda.

Liga NHL, 2. krog končnice, 13. maj:

Konferenčni polfinale:

Zahod:
Dallas Stars – Colorado Avalanche /3:1/
Vancouver Canucks – Edmonton Oilers /2:1/

Vzhod:
New York Rangers – Carolina Hurricanes  /3:2/
Florida Panthers – Boston Bruins /3:1/

// razmerje v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Ne spreglejte