Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 5. 2024,
13.00

Osveženo pred

2 tedna, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

slovenska ženska košarkarska reprezentanca Zala Friškovec

Torek, 14. 5. 2024, 13.00

2 tedna, 5 dni

Nosila bo dres madžarskega kluba Sopron Basket

Zala Friškovec ima nov klub

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
slovenska ženska košarkarska reprezentanca Slovenija : Francija Zala Friškovec | Zala Friškovec bo v prihodnji sezoni igrala za madžarski Sopron Basket. | Foto Siniša Kanižaj/Sportida

Zala Friškovec bo v prihodnji sezoni igrala za madžarski Sopron Basket.

Foto: Siniša Kanižaj/Sportida

Slovenska reprezentantka Zala Friškovec bo po dveh sezonah zamenjala klubsko sredino. Iz Poljske se bo znova preselila na Madžarsko, okrepila bo Sopron Basket, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije.

Štiriindvajsetletna in 180 centimetrov visoka košarkarica je zadnji dve sezoni preživela na Poljskem, kjer je bila v dresu Polkowice v poljskem državnem prvenstvu, pokalu in evroligi ena od ključnih igralk pri osvojitvi obeh domačih naslovov.

V zadnjih letih je postala pomembna članica slovenske reprezentance, za katero je prvič zaigrala 11. novembra 2017 proti Romuniji v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Na 29 uradnih tekmah je zbrala 286 točk, 132 skokov in 38 ukradenih žog. 

Friškovčeva je v Sloveniji nosila članska dresa Grosuplja in Celja, v tujini pa se prvič preizkusila prav na Madžarskem. Igrala je za FCSM Csata iz Budimpešte ter KSC Szekszárd. 

Madžarski Sopron je vrhunec dosegel v sezoni 2021/2022, ko je v Carigradu z zmago nad Fenerbahčejem osvojil elitno evroligo. Leto kasneje je obstal v četrtfinalu, v letošnji sezoni pa je sicer nastopal zgolj na državni sceni. V madžarskem državnem prvenstvu je osvojil četrto mesto, marca pa se veselil naslova pokalnega zmagovalca. V naslednji sezoni si Madžari želijo znova nastopiti tudi na evropskem prizorišču ter se tudi s pomočjo Friškovčeve vrniti na pota stare slave.

slovenska ženska košarkarska reprezentanca
Sportal EP za ženske 2027 na Finskem in v Litvi
Ne spreglejte