Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 12. 2019,
21.54

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,85

10

Natisni članek

Air Jordan Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 26. 12. 2019, 21.54

4 leta, 5 mesecev

Luka Dončić sklenil pogodbo z Air Jordan

Zdaj tudi uradno: Luka Dončić je izbral ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,85

10

Luka Dončić | Luka Dončić ima novega opremljevalca copat. | Foto Reuters

Luka Dončić ima novega opremljevalca copat.

Foto: Reuters

Kar se je namigovalo že nekaj dni, je danes postalo uradno. Luka Dončić ima novega opremljevalca košarkarskih copat. Slovenski košarkar je sklenil donosno pogodbo z blagovno znamko Air Jordan, ki spada pod okrilje znamke Nike. Po podpisu petletne pogodbe, ki naj bi mlademu zvezdniku prinesla kar 100 milijonov ameriških dolarjev (90 milijonov evrov), je pojasnil, zakaj se je tako odločil. Dobrodošlico zvezdniku Dallas Mavericks je izrekel tudi Michael Jordan.

Luka Dončić se je tako danes tudi uradno pridružil zvezdniški paleti igralcev, ki igrajo v športnih copatih iste blagovne znamke, ta nastaja v sodelovanju z legendo košarke Michaelom Jordanom. Dončić je v preteklosti že sodeloval s podjetjem Nike (pogodbo je sklenil še v času, ko je igral za madridski Real), a se mu je pogodba na pragu letošnje sezone iztekla. Od takrat je kot prost agent skoraj na vsaki tekmi igral v copatih druge blagovne znamke. 

Znamki Nike in Jordan sta novico objavili na družbenem omrežju Twitter, kjer so zapisali: "Družina leti skupaj," in v kratkem videoposnetku z Luko Dončićem sporočili: "Res je. Dobrodošel v družini." Novico pa so potrdili tudi na uradni spletni strani slovenskega zvezdnika, kjer so zapisali, da je Dončić z znamko Jordan Brand podpisal petletno pogodbo ter da bodo podrobnosti podpisa znane v prihodnjih dneh. Dodali so še, da je Dončić tako postal tudi prvi evropejski košarkar, ki je podpisal pogodbo z omenjeno znamko.

Naznanitev podpisa pogodbe Luke Dončića in znamke Jordan:

Zakaj se je odločil za Michela Jordana?

Po novem bo nosil copate z imenom svojega idola. | Foto: Getty Images Po novem bo nosil copate z imenom svojega idola. Foto: Getty Images Po uradnem podpisu pogodbe, o kateri se je govorilo že več tednov, se je oglasil tudi Luka Dončić in pojasnil, zakaj se je tako odločil.

"Navdušen sem, ker sem se priključil seznamu zelo nadarjenih športnikov in dobil priložnost, da ustvarjam prihodnost znamke Jordan," je v izjavi za javnost ob podpisu petletne pogodbe, ki naj bi mu nanesla okroglih 100 milijonov dolarjev, povedal Dončić.

"Michael Jordan je bil vedno moj idol, ko sem odraščal. Da ga bom lahko v prihodnosti zastopal, prihajam pa iz majhne Slovenije, je zame velika čast," je še povedal 20-letni košarkarski zvezdnik iz Slovenije, ki je bil brez pogodbe opremljevalca v zadnjih treh mesecih, potem ko mu je potekla pogodba z Nikeom, ki je imel tudi prednost ob pogajanju z njim. Za njegov podpis naj bi bili sicer zelo zagreti tudi pri Under Armourju, ki ima sedež prav tako v ZDA, in pri nemški Pumi, a so se na koncu morali obrisati pod nosom.

Po večmesečnem preizkušanju se je odločil ...

Dončić je, kot so poročali ameriški mediji, po večmesečnem preizkušanju različne obutve sklenil, da bo v naslednjih letih nosil športne čevlje znamke Air Jordan. V soboto je novinar medijske hiše The Athletic Tim Cato, ki je specializiran za košarko ter novice o Dallas Mavericks, na družbenem omrežju Twitter zapisal, da je le še vprašanje časa, kdaj bo slovenski superzvezdnik odločitev potrdil tudi s podpisom.

Dončić je, kot so poročali ameriški mediji, po večmesečnem preizkušanju različne obutve sklenil, da bo v naslednjih letih nosil športne čevlje znamke Jordan.  | Foto: Reuters Dončić je, kot so poročali ameriški mediji, po večmesečnem preizkušanju različne obutve sklenil, da bo v naslednjih letih nosil športne čevlje znamke Jordan. Foto: Reuters

Uradnih podatkov o vrednosti in dolžini pogodbe tako še ni, številke, ki so se pojavile v preteklih dneh, pa so bile precej enotne. Dončić naj bi za petletno pogodbo prejel okoli sto milijonov dolarjev. V klubu bo v drugi sezoni igranja v ligi NBA dobil približno 7,5 milijona dolarjev.

Kaj je o njem povedal Michael Jordan in kam prihaja?

Michael Jordan je po zaslugi svoje blagovne znamke postal prvi športni milijarder. | Foto: Reuters Michael Jordan je po zaslugi svoje blagovne znamke postal prvi športni milijarder. Foto: Reuters "Luka je fenomenalen košarkar, za nameček pa tako zelo mlad. Na igrišču kaže veščine, ki jih mnogi drugi razvijajo vrsto let. Sijajno ga bo gledati napredovati. Zelo smo vznemirjeni, da je prišel k naši družini. Zaokrožil bo seznam sijajnih novih talentov, ki predstavljajo nov rod Jordanove znamke," pa je po podpisu pogodbe s košarkarsko senzacijo iz Slovenije ponosno povedal po mnenju mnogih najboljši košarkar vseh časov Michael Jordan, čigar ime nosi znamka Jordan, pri kateri so se v zadnjem v zadnjem času osredotočili predvsem na mlajše športne zvezdnike, ki se še vzpenjajo. V zadnjih šestih mesecih so tako podpisali pogodbi s številko ena na letošnjem naboru lige NBA Zionom Williamsonom iz New Orleans Pelicans, ki šteje komaj 19 let, in mladim zvezdnikom Boston Celtics Jaysonom Tatumom, ki jih ima 21.

Slovenec v družbi Neymarja in Kyliana Mbappeja. | Foto: Reuters Slovenec v družbi Neymarja in Kyliana Mbappeja. Foto: Reuters Blagovno znamko Jordan sicer zastopajo tudi nekateri nogometni zvezdniki, Francoz Kylian Mbappe, najdražji nogometaš vseh časov Brazilec Neymar, angleški super zvezdnik Raheem Sterling. Od uveljavljenih košarkarjev so zraven Russell Westbrook, Chris Paul, Carmelo Anthony, Kemba Walker, Jimmy Butler

Vsi ti zvezdniki, seveda zraven spadajo še nekateri in nekatere iz drugih športov, Niku prinašajo ogromne denarce. Prvi človek znamke Jordan, Craig Williams, se je ravno pred kratkim pohvalil, da je nov Dončićev partner prvič v zgodovini v četrtletju ustvaril milijardo prometa. Tudi on je seveda namenil nekaj besed novemu slovitemu športniku, ki so ga spravili pod svoje okrilje. "Zelo smo veseli, da je prišel k nam. Je neverjeten talent, ki je že dokazal, da je neustrašen, kar je nekaj, na kar v naši družini damo veliko," je pojasnil Williams.

Preberite še:

Lewis Hamilton
Sportal Hamilton tretjič na vrhu, Dončić za najboljšo deseterico
Sportal Italijan naletel na izjemen spomin – fotografijo z Luko Dončićem
Luka Dončić
Sportal Velika hvala legendarnega Italijana: Če ga lahko kdo prehiti, je to Dončić
Golden State Warriors
Sportal Bojevniki šokirali Houston, Čančarjev Denver izgubil proti New Orleansu #video
Ne spreglejte