Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 5. 2024,
17.45

Osveženo pred

2 tedna, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,89

Natisni članek

italijansko prvenstvo serie A Massimiliano Allegri Juventus

Petek, 17. 5. 2024, 17.45

2 tedna, 1 dan

Massimiliano Allegri

Lovorika ga ni rešila: Juventus po incidentu odpustil trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,89
Massimiliano Allegri Juventus |  Massimiliano Allegri se zaradi neprimernega obanašanja na finalni tekmi pokala poslavlja s klopi Juventusa. | Foto Reuters

Massimiliano Allegri se zaradi neprimernega obanašanja na finalni tekmi pokala poslavlja s klopi Juventusa.

Foto: Reuters

Torinski Juventus je dva dni po osvojeni pokalni lovoriki odpustil trenerja Massimiliana Allegrija. Razlog je neprimerno obnašanje Italijana med in po sredinem finalu pokalnega tekmovanja, ki ni v skladu z vrednotami kluba.

Juventus Dušan Vlahović
Sportal Srb zabil, Juventus v Rimu dvignil pokal

Juventus je v sredo osvojil italijansko pokalno lovoriko. Za zmago proti Atalanti je zadel Dušan Vlahović. A je dogajanje zasenčil incident, ki si ga je dovolil glavni trener stare dame Massimiliano Allegri. Sporekel se je s sodnikom, povsem izgubil živce, se začel slačiti, besen na tla zalučal svoj suknjič in tako prejel rdeči karton. Po tekmi je do kratkega stika s športnim direktorjem kluba Cristianom Giuntolijem, za piko na i pa se je Allegri sprl še z urednikom časopisa Tuttosport (Guido Vaciago).

Massimiliano Allegri je izgubil živce. | Foto: Reuters Massimiliano Allegri je izgubil živce. Foto: Reuters Vodstvo Juventusa nad njegovim obnašanjem ni bilo niti najmanj navdušeno. Prekinitev pogodbe je bila tako pričakovana, a z zaključkom sezone. A zdaj iz Torina sporočajo, da se njihova pot z Allegrijem nemudoma končuje. "Odpoved pogodbe sledi po neprimernem obnašanju med in po finalu italijanskega pokala, ki ni skladno z vrednotami Juventusa," so v klubu zapisali v sporočilu za javnost,

Allegri je Juventus vodil od leta 2014 pa do 2019 in nato znova od 2019 do danes. Petkrat so pod njegovim vodstvom osvojili serie A in petkrat tudi Coppo Italio. Dvakrat so bili finalisti evropske lige prvakov.

Začel se je kar slačiti. | Foto: Reuters Začel se je kar slačiti. Foto: Reuters

Prva želja za Allegrijevo zamenjavo je Thiago Motta, ki vodi Bologno. Na zadnjih dveh tekmah sezone pa bo ekipo vodil trener mladinske ekipe Paolo Montero.

Inter
Sportal Udinese do zlata vredne zmage v Lecceju, veselje v Bologni
Ne spreglejte