Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 5. 2024,
13.34

Osveženo pred

1 teden, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

olimpijska bakla OKS Olimpijski komite Slovenije

Nedelja, 19. 5. 2024, 13.34

1 teden, 6 dni

Po Sloveniji že dober mesec duh olimpizma širi slovenska bakla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
bakla OKS | Po Sloveniji že dober mesec potuje slovenska bakla. | Foto OKS

Po Sloveniji že dober mesec potuje slovenska bakla.

Foto: OKS

Po Sloveniji že dober mesec potuje slovenska bakla, ki je do današnjega dne obiskala že 48 občin, od skupno 206 sodelujočih, ter širi duh olimpizma po naši državi. Vsega skupaj ima Slovenija 212 občin.

Med uradnimi nosilci se je zvrstilo že 82 olimpijk in olimpijcev ter 216 paraolimpijcev, ki so širili vrednote olimpizma in jekleno voljo ter navdihovali mlade perspektivne športnike in športnice, so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije.

Bakla je potovanje začela 17. aprila in je do danes obiskala občine v Prekmurju, Prlekiji, na Koroškem, v osrednji Sloveniji in na Gorenjskem, zdaj pa potuje po občinah na Savinjskem. Ta simbol povezovanja in upanja je prižgal plamen v več kot 4000 srcih nosilcev bakle.

Slovenska bakla se je v soboto ustavila tudi v Ljubljani. V BTC Cityju je baklo prevzela telovadka Lucija Hribar ter jo oblečena v uradno slovensko olimpijsko uniformo iz olimpijske kolekcije Pariz 2024 skupaj z ostalimi športniki in športnicami pospremila vse do vrha Kristalne palače, najvišje poslovne stavbe v Sloveniji.

Na svoji poti so jo nosile predstavnice rokometnega kluba Krim in kolesarskega društva Rog ter predstavniki Smučarsko skakalnega kluba Ljubno BTC. Športniki in športnice so baklo predali zmagovalcu in rekorderju dogodka Tek na Kristalno palačo Matjažu Miklošu. Ta pa je med tekom do vrha baklo predal predstavniku gasilcev.

Tik pred ciljem jo je ponosno sprejel predstavnik društva Junaki 3. nadstropja, ki jo je na ploščadi za helikopter predal glavnemu izvršnemu direktorju družbe BTC Damjanu Kralju, ki jo je ponesel na sredino ploščadi in jo skupaj s predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije Franjem Bobincem, v družbi vseh nosilcev, slavnostno dvignil v zrak. S tem se je sklenila pot slovenske bakle po BTC Cityju.

Bakla bo še naslednja dva meseca potovala po preostalih sodelujočih slovenskih občinah, širila olimpijske vrednote in povezovala ljudi vseh starosti.

Potovanje bakle po slovenskih občinah je možno spremljati na spletni strani pariz2024.olympic.si/slovenska-bakla.

Preberite še:

OKS kolekcija
Sportal V kakšne barve bodo odeti slovenski olimpijci?
OI Pariz 2024, zlata kolajna
Sportal Pariško zlato bo slovenskemu olimpijcu prineslo 70 tisoč evrov
Ne spreglejte