Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
7.53

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 7.53

8 let, 1 mesec

Volkswagen vlaga v nove proizvode in nove tovarne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"V naslednjih treh letih bo znamka Volkswagen Osebna vozila investirala 9,5 milijarde evrov," je poudaril prof. Jochem Heizmann, član uprave delniške družbe Volkswagen.

Za nove proizvode bodo porabili 6,5 milijarde evrov. Okrog 1,7 milijarde evrov bodo vložili v nove proizvodne kapacitete, npr. v nove tovarne v Rusiji in Indiji ter v tretjo proizvodno linijo in stiskalnico v tovarni v domačem Wolfsburgu ter v lakirnico v španski Pamploni.

Za tovarno v Wolfsburgu bodo namenili skupno 479 milijonov evrov, od tega 120 milijonov za izdelavo Golfa. V strukturo tovarne in v prestrukturiranje stiskalnice bodo vložili 158 milijonov evrov. Tovarni v Braunschweigu bodo namenili skupno 229 milijonov, od tega 108 milijonov za dobavo komponent Audiju in za povečanje kapacitet.

"Naložbe v naše tovarne zagotavljajo visoko zaposlitveno raven. Zlasti pri Volkswagnovih zahodnonemških tovarnah je višina investicij tudi rezultat sklenitve kolektivne pogodbe leta 2006, v okviru katere je podjetje svojim zaposlenim na račun podaljšanja delovnega časa brez sorazmerne prilagoditve plač dalo konkretne obljube glede proizvodov in kapacitet," je poudaril Bernd Wehlauer, podpredsednik sveta delavcev koncerna Volkswagen AG.

Tovarna v Kasslu bo dobila 540 milijonov, od tega je 121 milijonov predvidenih za razširitev njihovih kapacitet za izdelavo menjalnikov. V tovarno v Emdnu bodo investirali skupno 372 milijonov evrov. Za proizvode je predvidenih 236 milijonov. Tovarna v Salzgittru bo dobila skupno 304 milijone evrov, vključno z naložbami v motorje TDI common rail. Za Auto 5000 je predvidenih skupno 110 milijonov.

Volkswagen Sachsen bo dobil skupno 456 milijonov evrov. V posodobitev lakirnice in v strukturne prilagoditve bo investiranih okrog 86 milijonov. Družbi Volkswagen Slovakia je namenjenih skupno 298 milijonov evrov, od tega 184 milijonov za vozila. Volkswagen Navarra bo investiral skupno 284 milijonov evrov. V to vsoto je npr. vštetih 48 milijonov za novo lakirnico v Pamploni. V družbo Autoeuropa bodo investirali skupno 541 milijonov evrov, pretežno za nova vozil.

Ne spreglejte