Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 12. 2010,
18.30

Osveženo pred

7 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 7. 12. 2010, 18.30

7 let, 3 mesece

Uprava Hita na zboru delavcev dobila podporo (VIDEO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Če se bo nadaljevala stavka sindikata igralniških delavcev (SIDS) v novogoriškem Hitu, bo to ogrozilo enajstmesečne napore uprave po boljšem poslovanju, je dejal predsednik uprave Hita Drago Podobnik.

Navzoči na zboru delavcev so podprli prizadevanja uprave za rešitev družbe.

"Na zboru delavcev smo odgovorili na vprašanja"

"Ta zbor delavcev smo izrabili za to, da smo odgovorili na vsa vprašanja, ki se jim porajajo ob tokratnih stavkovnih aktivnostih: kakšno je poslovanje podjetja in kako poteka sanacijski program," je po zaključenem zboru delavcev povedal Podobnik.

Za četrtek je napovedal nov zbor delavcev za zaposlene v igralniško-zabaviščnem centru Perla, za petek pa v kranjskogorski Koroni.

"Delavcem smo predstavili realna dejstva"

Podobnik je zbor delavcev ocenil za uspešen - tudi zato, ker je uprava "lahko neposredno delavcem predstavila realna dejstva". Po njegovih besedah so delavci spraševali marsikaj, od različnih informacij glede stavke pa tudi o prevzemu Hita s strani ameriške družbe Harrah's Entertainments.

Povedal je še, da se bosta pogajalski skupini uprave in novogoriške enote sindikata SIDS ponovno srečali na pogajanjih v sredo. Vendar uprava tudi zaradi sprejetega sanacijskega načrta nima več veliko "pogajalskega prostora", je opozoril.

Letošnje leto naj bi končali z izgubo

Uprava Hita za leto 2011 napoveduje minimalen dobiček v višini okrog 1,5 milijona evrov, letošnje leto pa naj bi končali z izgubo, vendar precej manjšo od napovedane. Če pa se bo stavkovni val v decembru nadaljeval, znaša pričakovana škoda zaradi stavke okrog pet milijonov evrov, saj vanjo vštevajo tudi posredno škodo zaradi izpada dohodka v gostinstvu in turizmu.

"O prevzemu ne vem nič" Novico glede obnovljene namere po prevzemu Hita s strani ameriške družbe Harrah's Entertainment je Podobnik prebral v časopisu. "Kot predsednik uprave niti poslovno niti zasebno nimam stikov s to ameriško družbo. Prav tako nisem bil seznanjen s tem, da bi v času, ko sem predsednik uprave, potekali kakšni pogovori s to družbo," je zagotovil.

"Naše podjetje je vredno več, kot poročajo mediji"

Od tistih, ki predstavljajo lastnike, bi bilo v primeru takih pogovorov korektno, da bi o tem obvestili upravo Hita, je še menil. Vendar sanacijski program, ki bo potekal še prihodnji dve leti, ne predvideva nikakršne dokapitalizacije niti vstopa tujega naložbenika.

"Vsekakor pa moram reči, da je cena, ki je navedena v medijih, za naše podjetje kljub krizi ponižujoča," je zaključil predsednik uprave Hita. Časnik Delo je v ponedeljek poročal, da naj bi Harrah's za lastniški delež v Hitu že ponudil okrog 60 milijonov evrov.

Ne spreglejte