Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 1. 2008,
21.24

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 8. 1. 2008, 21.24

8 let, 1 mesec

Poslanske skupine: Problem mora rešiti SNS sama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V poslanskih skupinah so pri komentiranju dogajanje v SNS precej zadržani, saj gre, kot pravijo, za notranji problem stranke, ki ga mora stranka razrešiti sama.

Ob tem se v nekaterih poslanskih skupinah sprašujejo, kako bo dogajanje vplivalo na delo parlamenta. V SD si tako ne želijo, da bi se DZ zaradi potrebnega spreminjanja sestave delovnih teles "zdaj ponovno nekaj mesecev ukvarjal s kadrovskimi vprašanji", v LDS in SDS pa pri tem ne vidijo nobenih težav. V SDS, NSi in SLS menijo, da bi Sašo Peče svoje podpredsedniško mesto v DZ moral prepustiti komu drugemu. Tanko: Gre za nervozo med strankami Vodja poslanke skupine SDS Jože Tanko ocenjuje, da so v opozicijskih strankah večja razhajanja glede odličnih rezultatov dela vlade in koalicije. Prepričan je, da interpretacije opozicijskih poslancev in strankarskih voditeljev ne dobivajo potrditve v dejanskih dogajanjih. Slednje po njegovem mnenju v nekaterih strankah povzroča "nervozo".

Kljub temu, da se bo državni zbor po besedah Tanka ponovno ukvarjal s delitvijo funkcij in sedežev v delovnih telesih, vodja poslanske skupine SDS v tem ne vidi "nikakršnih motenj v samem delu državnega zbora". Poslanec tudi meni, da bi moral nekdanji poslanec SNS Sašo Peče odstopiti z mesta podpredsednika DZ.

Razlog, ki so ga ob odhodu iz stranke navedli trije poslanci, Tanko vidi kot "privlečen za lase": "Nič od tega o čemer govorijo nekdanji člani SNS ne zdrži trezne presoje."

"Načeloma odnosov v drugih strankah ne komentiramo in to velja tudi za odnose v Slovenski nacionalni stranki," je za STA dejal vodja poslanske skupine SD Miran Potrč. Dodal je, da so v poslanski skupini SD zelo zainteresirani, da odnosi v SNS ne bi imeli negativnega vpliva na odnose v DZ. V SD si po besedah Potrča ne želijo, da bi se DZ zdaj ponovno nekaj mesecev ukvarjal s kadrovskimi vprašanji, s prestrukturiranjem v delovnih telesih in podobno, ker bi to gotovo vplivalo na uresničevanje nalog DZ.

Potrč: Glede mesta podpredsednika ne bomo potegnili nobenh potez Po Potrčevem mnenju je njihovo pričakovanje mogoče uresničiti, če bodo dogovori korektni. Če se bodo začeli problemi in medsebojno nagajanje med dvema skupinama, pa ima to lahko tudi negativne posledice, je dejal vodja poslancev SD. Na vprašanje, ali naj Sašo Peče zadrži mesto podpredsednika DZ, je odgovoril, da glede tega ne bodo potegnili nobenih posebnih potez, ki bi pomenile oteževanje dela DZ.

Ne spreglejte