Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 4. 2011,
7.11

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 14. 4. 2011, 7.11

8 let, 1 mesec

"Sem obrtnik, pa sem strogo proti zapori cest"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Cestno zaporo, napovedano za maj, je Obrtna zbornica Slovenije preložila za dober mesec. Glede na komentarje pa jih v njihovih protestih ne podpirajo niti vsi obrtniki, kaj šele preostali državljani.

damian (13. 4. 2011 08:37:07) Vse, kar je prav. Le naj zaprejo ceste, zna se zgoditi, da bo kakšen velik kamen priletel v kakšen kamion. Pa v OZS tudi. Izsiljevalci. Kaj je narod kriv za napačne poslovne odločitve. Ko so jim propadali tekstilci in čevljarji ni OZS mignila s prstom. Ko gre malo slabše skorumpiranemu gradbenemu lobiju, so vsi na nogah.Sramota. Za začetek bi vsem obrtnikom, sploh gradbenim poslal davčno in delovno inšpekcijo. Če zahtevajo red, naj začno pri sebi. Me prav zanima, kakšen bi bil rezultat!?!?

mipod (13. 4. 2011 18:02:46) "Sem obrtnik", pa sem strogo proti zapori cest, ker te niso samo od posameznikov in so namenjene tudi drugim in tudi nujnim potrebam. Žal pa, da toliko pametnih glav ne zna, noče ali pa ni sposobnih najti ustrezno NEPOKORŠČINO! In še veliko tega, saj so mnogi živeli na račun "firm oz. njihovih delavcev", drugi pa so morali garati za svoj zaslužek, ki ga pa mnogokrat niso in še vedno ne dobijo, ker pošteno delajo in niso tako ali drugače "povezani"..........................in še milijon podatkov

maty (13. 4. 2011 18:34:11) Bravo . Zaprite ceste in kaznujte navadne državljane, ki smo itak kaznovani z vsemi davki in dajatvami . Obrtniki, najprej preverite pri teh, ki vas vodijo ,kakšni nameni njih vodijo!! Ali res delajo za vaš dobrobit ali za svojo rit?? Samo naj mi poskusi kateri obrtnik zapret cesto u Q7 , ali X5 ali s podobnim avtom , ki ga ne potrebuje za obrt. Aja, s temi avti ne bodo zapirali ces ..Na srečo imam starega golfa II , pa bom pač prebil blokado :)

Prvi mož OZS Štefan Pavlinjek pa je v intervjuju za SiOL povedal, da je zapora cest po državi "tista zadnja skrajnost", če bo vlada ignorirala njihove zahteve.

frace (13. 4. 2011 11:49:38) Nekaj zgornjih komentatorjev očitno se nikoli v življenju in preživljalo samega sebe, ampak je zmeraj lahko čakalo na plačo, ki sevsda mora biti dobra. Nihče od teh pa se ne zaveda da na plačo derlavca pripadajo še dajatve in prispevki,ki podražijo delavca na neverjetne vsote. Državna upreva pa se širi na nemogoče načine, ki gospodarstvo hromijo. Zakaj nebi šli odvečni cariniki naprimer pometati cesto namesto vohunit in globit ljudi z nemogoče visikimi globami?

S1 (13. 4. 2011 12:25:36) frace - Jaz se že več kot 20 let preživljam sam, pošteno plačujem prispevke in davke, se ne vozim z Mercedesom, Audijem ali BMW-jem ampak z Renaultom, vrtec za otroke sem plačeval po normalni ceni, otroških dodatkov nisem prejemal, za svoje bolniške vplačujem toliko prispevkov, da se sam pokrijem, ko zaidem v težave se sam potegnem iz ****a in ne teroriziram cele Slovenije!!!

Stric Marč (13. 4. 2011 12:40:42) Obrtna zbornica najbrž ve (vsaj upam) , da s temi ukrepi ne bo rešen problem plačil. Ne gre samo za disciplino, gre tudi za nezmožnost tekočega plačevanja. Delo na črno Pahor ne more realizirati, saj mu bo zakon padel na referendomu. Je pa zanimivo, da vsaka malo bolj močna interesna skupina lahko izsiljuje državo. Privatniku,ki je kupil 5 tovornjakov na lizing, pač vlada ne more rihtati poslov in jim odplačevati obroka.

Poslanec SDS Branko Marinič naj bi leta 2005 goljufal na izpitu iz nemščine, obtožni predlog je bil vložen lani, sodna obravnava pa naj bi se začela šele jeseni.

Zlatko (13. 4. 2011 11:07:35) Kar tako hitro naprej, pa bo prej zastaralo.

Georges (13. 4. 2011 11:38:01) Jeseni? Medtem ima vrli Štajerc na razpolago 5 ali 6 rokov, da končno opravi izpit, če ga ni že v Brežicah ali pa v Čateških toplicah. Potem bo lahko za sodnega tolmača, če bi šlo na prihodnjih volitvah kaj narobe. Na sodniji itak vsi lažejo in če narobe prevedeš, naposled prideš do izjave o resnici.

Ne spreglejte