Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 1. 2008,
13.30

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 1. 2008, 13.30

8 let, 1 mesec

V DS po novem tudi namestnik sekretarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V državnem svetu (DS), ki se je sredi decembra sestal na ustanovni seji, nato pa še pred koncem leta izglasoval prvi odložilni veto v tem mandatu, oblikovanje delovnih teles še poteka.

Bodo pa svetniki na seji v sredo obravnavali akt, s katerim bo vzpostavljeno mesto namestnika sekretarja DS. Marjan Maučec, ki v tem mandatu zaseda sekretarsko mesto, je na današnji seji mandato-imunitetne komisije DS napovedal, da bo za svojega namestnika - v skladu z ob imenovanju dano obljubo - predlagal dosedanjega sekretarja DS Primoža Hainza. Tako bodo državni svetniki obravnavali spremembe sklepa o organizaciji in delu službe državnega sveta ter s tem povezane spremembe akta o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest v službi državnega sveta. Članom mandatno-imunitetne komisije DS je Maučec na vprašanje, ali so za mesto namestnika sekretarja DS zagotovljena sredstva, zagotovil, da spremembo upoštevata tako finančni plan kot kadrovski načrt.

Izplačevanje sejnin

Komisija se je danes opredelila tudi do sklepa o merilih za izplačevanje sejnin za opravljanje funkcije članov DS in izplačil za opravljanje funkcije predsednika in sekretarja DS. Kot izhaja iz obrazložitve, je sprememba povezana z uveljavitvijo novega plačnega sistema za funkcionarje s 1. januarjem letos, ko se plače poslancev uvrščajo v plačne razrede.

Doslej je bilo namreč izplačevanje sejnin državnim svetnikom vezano na plačo poslancev državnega zbora, glede na funkcijo, ki jo je opravljal član državnega veta, pa se je stalni del sejnine povečal za funkcijski dodatek. Po novem bo stalni del sejnine določen v odstotku od primerljivega plačnega razreda (od 55 plačnega razreda za člana DS do 65 plačnega razreda za predsednika DS). Spremenljivi del sejnine pa bo določen v odstotku od najnižjega plačnega razreda poslanca.

Ne spreglejte