Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 5. 2024,
9.47

Osveženo pred

1 teden, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

sojenje ZDA Donald Trump

Sreda, 8. 5. 2024, 9.47

1 teden, 4 dni

Sojenje Trumpu glede odtujitve zaupnih dokumentov preloženo za nedoločen čas

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Donald Trump | Zaradi odločitve sodnice je malo verjetno, da se bo sojenje začelo pred predsedniškimi volitvami v novembru. Sprva je bil začetek sodnega procesa predviden 20. maja, poroča francoska tiskovna agencija AFP. | Foto Reuters

Zaradi odločitve sodnice je malo verjetno, da se bo sojenje začelo pred predsedniškimi volitvami v novembru. Sprva je bil začetek sodnega procesa predviden 20. maja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Foto: Reuters

Ameriška zvezna sodnica Aileen Cannon je v torek začetek sodnega procesa proti nekdanjemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu preložila za nedoločen čas, poročajo ameriški mediji. Sodnica, ki jo je na položaj imenoval Trump, je kot razlog preložitve navedla nerešena pravna vprašanja.

Trump je obtožen, da je po izteku mandata predsednika leta 2021 s seboj nepooblaščeno odnesel kup zaupnih dokumentov, nato pa jih ni hotel vrniti vladi.

Nekdanji predsednik ZDA sicer računa, da bo letos ponovno izvoljen, nato bi prihodnje leto ob nastopu položaja odpustil posebnega tožilca Jacka Smitha in končal kazenski postopek na Floridi in tudi v Washingtonu, kjer ga Smith preganja zaradi spodnašanja izida volitev leta 2020 in spodbujanja privržencev k napadu na kongres.

Iz istega razloga Trumpa na državni ravni preganjajo tudi v Georgii, kjer se proces še ni začel. Trenutno pa v New Yorku poteka sodni proces zaradi ponarejanja poslovnih dokumentov v zvezi s plačilom 130 tisoč dolarjev pornografski igralki Stormy Daniels. Trump se v primeru obsodbe v New Yorku in Georgii ne bo mogel izogniti posledicam, čeprav bo izvoljen na položaj predsednika ZDA, ker ga preganjajo po državnih zakonodajah in se ne bo mogel pomilostiti.

Donald Trump
Novice Na sojenju Trumpu na vrsti pričanje Stormy Daniels
Melania in Doland Trump
Novice "Melania ima Donalda Trumpa v pesti. Ona je edini človek, ki se ga Trump boji."
Melania Trump
Novice Kje je Melania?
Ne spreglejte