Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 11. 2008,
15.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 20. 11. 2008, 15.37

8 let

Godler v knjigi zbral doživetja ekipe Radio Ga-Ga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Član radijske ekipe, ki pripravlja oddajo Radio Ga-Ga, Jure Godler je nekaj skupnih doživetij petčlanske ekipe strnil v knjigi Radio Ga-Ga - Razgaljeni.

Na predstavitvi je izrazil upanje, da bo knjiga razveselila slehernega bralca, saj jim je uspelo zbrati nekaj fotografij in ravno prav črk za knjižne molje. "V petih letih snemanj, radijskih in TV oddaj, nastopanj po Sloveniji in tujini ter zasebnih skupnih potovanj se je zvrstilo toliko stvari, da se mi je zdelo škoda, da ne bi nekdo tega prelil na papir," je vzrok za nastanek knjige pojasnil Godler. Pri pisanju anekdot pomagali ostali člani ekipe

Naloge se je Godler lotil sam, saj se po njegovih besedah "Sašu ni dalo, Marjan je imel nastop, Jure je rekel da noče, Tilen je vadil violončelo, Srečo pa je dejal, da naj jo napiše kar on, saj je v nasprotnem primeru ne bo nihče". Pri pisanju anekdot pa se je kljub temu zatekal k članom ekipe, je zaupal.

Knjiga s podnaslovom Popolnoma nepopolna biografija komične skupine Radia Ga-Ga slovenskega komika Godlerja opisuje skupna doživetja ekipe Radijske oddaje Ga-Ga. To sestavljajo Sašo Hribar, Marjan Šarec, Jure Mastnak, Tilen Artač in Jure Godler. Za tehnično pomoč pa je zadolžen Srečo Katona.

Izid knjige sovpada z 18-letnico Radia Ga-Ga Izid knjige sovpada z 18-letnico Radia Ga-Ga je pojasnila napovedovalka iz Radia Slovenija Maja Šumej, ki je vodila novinarsko konferenco. Kot je dejala, je oddaja na začetku trajala skoraj osem ur, z leti pa so jo skrajšali na sedanjih 90 minut. Oddajo, ki jo predvaja prvi program Radia Slovenije, že od začetka vodi Hribar.

Šumejeva je v predstavitvi Godlerja označila za "slovenskega komika, komponista, pisca, igralca, čarodeja in detektiva". Povedala je, da se je z imitacijami znanih likov začel ukvarjati leta 1992, ko je posnemal Mr. Beana in Drakulo. Leta 2003 ga je Hribar povabil v svojo ekipo Radia Ga-Ga. Leto pozneje je dobil stalno vlogo v sobotni oddaji Hri-Bar, kjer je med drugim izvajal vlogo Georgea Busha, Tonyja Blaira, Clinta Eastwooda, kraljice Elizabete, Supermana in drugih.

Godler tudi prejemnik viktorja Leta 2007 je prejel medijsko nagrado viktor za obetavno medijsko osebnost. V istem letu je začel nastopati tudi v klubih Impro in Comedy Store na Sunset Boulevardu v Hollywoodu, kjer je letos postal član akademije Magic Castle.

Ne spreglejte