Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 5. 2024,
19.47

Osveženo pred

1 teden, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Simone Avondetto Puck Pieterse gorsko kolesarstvo Tanja Žakelj

Nedelja, 12. 5. 2024, 19.47

1 teden, 3 dni

EP v gorskem kolesarstvu, olimpijski kros

Zlato Nizozemki in Italijanu, Tanja Žakelj na 22. mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Tanja Žakelj, EP v Münchnu 2022 | Tanja Žakelj je bila na evropskem prvenstvu v olimpijskem krosu 22. | Foto Grega Stopar

Tanja Žakelj je bila na evropskem prvenstvu v olimpijskem krosu 22.

Foto: Grega Stopar

Nizozemka Puck Pieterse je zmagovalka preizkušnje v olimpijskem krosu na evropskem prvenstvu v gorskem kolesarstvu v Romuniji. Tekmovalka, ki bo v ponedeljek dopolnila 22 let, je uspešno ubranila naslov. Na štartu je bila tudi Tanja Žakelj, ki je tekmo po boju v blatu in dežju končala na 22. mestu.

Mona Mitterwallner iz Avstrije je tako kot lani osvojila srebro na evropskem prvenstvu v krosu. Za zmagovalko Puck Pieterse je zaostala 1:11 minute. Svetovna prvakinja Francozinja Pauline Ferrand-Prevot, ki je bila dolgo časa na poti do kolajne, je po padcu odstopila in ostala brez uvrstitve. Nemka Nina Benz je prišla do brona (+2:14). Mitterwallnerjeva je padla v predzadnjem krogu na spolzkem skalnatem terenu na istem mestu kot Ferrand-Prevot, a je lahko nadaljevala.

Šestintridesetletna veteranka iz Slovenije Tanja Žakelj je zaostala za zmagovalko dva kroga. Žirovka se je letos vrnila v domači klub Rajd Ljubljana. V začetku maja se je veselila ubranitve naslova državne prvakinje Slovenije, že četrtega po vrsti, v kratkem krosu.

Slovensko reprezentanco v nadaljevanju čaka dirka svetovnega pokala in mladinske svetovne serije v Novem Mestu na Moravskem.

Avondetto prvak, Naglič ni nastopil

V moški konkurenci v olimpijskem krosu pa je slavil Italijan Simone Avondetto, ki je ugnal Danca Simona Andreassena in Nemca Juliana Schelba. Andreassen je takoj v uvodu dirke samostojno napadel, a je imel nato smolo s predrto gumo, potem ko ga je lovil Avondetto.

Italijan je na koncu slavil s 50 sekundami naskoka pred Andreassenom, Schelb je zaostal 1:07 minute. Na startnem seznamu moške dirke je bil tudi Slovenec Rok Naglič, a preizkušnje ni začel.

Ne spreglejte