Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
15. 10. 2015,
10.48

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zoran Dragić Jaka Blažič Aleksej Nikolić Luka Dončić Luka Dončić Sašo Filipovski Sani Bečirović

Četrtek, 15. 10. 2015, 10.48

8 let, 1 mesec

Prostora bo le za štiri slovenske košarkarje in dva trenerja

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Elitna košarkarska evroliga danes odpira vrata nove sezone. Vanjo bodo vstopili tudi Slovenci. Na parketu se bodo znojili Dragić, Blažič, Nikolić in Dončić, ob njem pa Filipovski in Bečirović.

V evroligi bo nastopilo 24 klubov, ki so razdeljeni v štiri skupine. Slovenija svoje ekipe ne bo imela, bodo pa zato aktivni naši košarkarji. Zoran Dragić bo igral v dresu Himkija, Jaka Blažič je član Laboral Kutxe, Aleksej Nikolić Brose Basketsa, Luka Dončić pa bo v nov svet stopil z Real Madridom, saj v evroligi tako kot Nikolić še ni igral.

Ob parketu bosta zelo aktivna Sašo Filipovski, ki je glavni trener Stelmet Zielone Gore, in Sani Bečirović kot pomočnik Aleksandra Djordjevića pri Panathinaikosu.

Se pa mnogi sprašujejo, ali je to zadnja sezona evrolige pod okriljem Uleba, saj mednarodna košarkarska organizacija Fiba resno pripravlja napad, da najboljše klube v Evropi pripelje pod svojo streho. Jasno je še, da bodo na koncu evri odločali, kje bodo evropski košarkarski giganti nastopali.

Branilec naslova Real Madrid, ki je v ekipi naredil le nekaj kozmetičnih popravkov, bo tudi letos spadal med glavne favorite za osvojitev naslova, videti pa je, da bo Fenerbahče letos tisti, ki bo napadal osrednjo lovoriko. Srbski trenerski lisjak Željko Obradović je namreč prevetril ekipo in v svoje vrste pripeljal nekaj odličnih okrepitev – Luigi Datome, Pero Antić in Ekpe Udoh so prišli iz lige NBA, novinci pa so še Bobby Dixon, Nikola Kalinić in Kostas Sloukas.

Kakovostno zasedbo imajo tudi pri CSKA, Barceloni, Himkiju našega Dragića, tradicionalno bosta močna grška velikana Panathinaikos in Olympiacos … Kaj kmalu bomo lahko videli, katere ekipe imajo uigrane zasedbe in bodo kandidirale za nastop na zaključnem turnirju najboljše četverice v Berlinu.

Ne spreglejte