Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 5. 2014,
10.43

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Real Madrid Maccabi Tel Aviv David Blatt Pablo Laso Rudy Fernandez

Nedelja, 18. 5. 2014, 10.43

4 leta, 8 mesecev

Real Madrid popravlja napako, Maccabi v vlogi aktualnega prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za naslov evropskega klubskega košarkarskega prvaka se bosta pomerila Real Madrid, ki želi devetič na prestol, in Maccabi Tel Aviv, ki želi šesto lovoriko.

Ob 20. uri se bo v Milanu začel finale evrolige za naslov evropskega prvaka. Dvakratnega zmagovalca Olympiacos bo na prestolu zamenjal Real Madrid ali Maccabi Tel Aviv. Kluba sta se leta 1980 že udarila v berlinskem finalu, ko je bil boljši Real Madrid (89:85), leta 2011 pa je obračun na sklepnem turnirju evrolige dobil Maccabi. Sicer pa sta rivala odigrala že 50 medsebojnih tekem, od tega jih je 29 dobil madridski klub.

Maccabi se je skorajda čudežno prebil v finale, saj ga je CSKA iz Moskve že nadigral, nekaj sekund pred koncem je vodil za 15 točk, potem pa je Tyrese Rice osrečil kakšnih deset tisoč vročekrvnih izraelskih navijačev. "Neverjetno je biti v finalu. Za nas je bilo noro potovanje. V finalu je vse mogoče. Skušali bomo izkoristiti prednost v številu navijačev in ostati samozavestni, vendar ne preveč. Veliko smo dali skozi to sezono in zaslužimo si takšno tekmo," je dejal organizator igre Maccabija.

David Blatt je kot pomočnik trenerja že bil prvak z Maccabijem, kot samostojen trener pa ne. Nazadnje je bil Maccabi prvak pred devetimi leti. "Všeč mi je način igranja Real Madrida, seveda pa ima na voljo tudi igralce, ki trenerju to omogočajo. Naš način igre je plod ekipne in pametne igre, ki odgovarja igralcem," je dejal trener Maccabija.

Real Madrid je še vedno rekorder, saj je bil že osemkrat najboljši na stari celini. V pretekli sezoni je bil v finalu boljši Olympiacos, tokrat pa bo proti Maccabiju v vlogi favorita. V polfinalu so Madridčani nadigrali Barcelono Erazma Lorbka in Boštjana Nachbarja. "Maccabi je zahtevna ekipa, če želimo zmagati, bo pomemben vsak detajl. Moji igralci to razumejo," meni trener Pablo Laso.

Med ključnimi igralci Real Madrida je Rudy Fernandez, ki želi podobno igro, kot jo je klub pokazal proti Barceloni. "Vesel sem, da sem spet v finalu. Upam, da bomo igrali podobno kot proti Barceloni. Izkušnje iz lanskega finala nam lahko zelo pomagajo. Se pa zavedamo, da bomo igrali pred številnimi navijači Maccabija, zato bo kot bi igrali v njihovi dvorani," meni Fernadez.

Ne spreglejte