Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
18. 6. 2014,
13.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Igor Akinfejev Fabio Capello Rusija Južna Koreja

Sreda, 18. 6. 2014, 13.49

8 let

Ruski vratar z začetniško napako čestital Capellu

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Osrednja figura tekme med Rusijo in Južno Korejo je bil vratar Igor Akfinfejev. Pa ne zato, ker bi branil odlično, pač pa zato, ker si je privoščil otroško napako in Korejcem pomagal do točke.

Čeprav so bili pred tekmo nogometaši iz Rusije veliki favoriti, pa so po veliki napaki vratarja moskovskega CSKA Azijci celo povedli z 1:0. Po na prvi pogled nič kaj nevarnem strelu Korejca Keun Hoja Leeja je Akinfejevu žoga, na presenečenje vseh na štadionu, spolzela čez roki in se zakotalila čez golovo črto. Zagotovo je bila to do zdaj največja vratarjeva napaka na tem prvenstvu, a še zdaleč ne taka, kot jo skušajo prikazati nekateri. Stara modrost pravi, da so vratarji od nekdaj delali napake, jih delajo in jih bodo tudi v prihodnje.

Seveda je bila to napaka, ki se je sramuje tudi sam vratar, po tekmi se je opravičil selektorju, soigralcem in vsem ruskim navijačem po svetu. "To je bila napaka, ki jo vidiš na pionirskih tekmah. Prevzemam vso odgovornost. Vratar na tako visoki ravni si takih napak ne bi smel privoščiti. Igralci so me po tekmi trepljali in tolažili, za kar sem jim res hvaležen," se je s pepelom posul 28-letni otrok moskovskega CSKA.

Capello brani Akinfejeva

Akinfejev pa se ni podpisal samo pod to napako, ta je seveda prišla še posebej do izraza, saj je bila kaznovana z zadetkom, a ruski vratar je še vsaj treh akcijah slabo odreagiral in le korejski nespretnosti se lahko zahvali, da so jo Rusi iz tega dvoboja odnesli točko. To jim je petnajst minut pred koncem zagotovil Aleksander Keržakov.

Mnogi ugibajo, da bo v nadaljevanju ruski selektor Fabio Capello v vratih šestkratnega ruskega vratarja leta potegnil na klop, med vratnici pa poslal vratarja Zenita Jurija Lodijgina. A italijanski strokovnjak, ne dela panike. "Vratarji delajo napake. Take napake so v nogometu dokaj pogoste in verjetne in se lahko zgodijo tudi najboljšim na svetu, kar Akinfejev tudi je. Taka napaka ima enako težo kot zgrešena enajstmetrovka. Zgodi se velikokrat, a to je nogomet," je začetniško napako pred mediji oprostil Capello, ki ima ravno danes praznuje 68. rojstni dan.

Ruse v drugem krogu na Maracani čaka dvoboj z Belgijci, ki so zagotovo za dva razreda močnejši kot so denimo Korejci, zato bo štela vsaka malenkost. Napak ne bo smelo biti, seveda, če si želijo tudi iz tega dvoboja odnesti vsaj kakšno točko.

Ne spreglejte