Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
24. 11. 2015,
14.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Dare Vršič Uroš Jurišič Mitja Viler večni derbi Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 24. 11. 2015, 14.23

6 let, 7 mesecev

Viler in Vršič sta jo skupila v Ljubljani (foto)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na derbijih se rade krešejo iskre, med igralci pa vlada napetost, ki lahko preraste v festival hujših prekrškov. Da je bilo tako tudi v soboto, priča pogled na nogi Mitje Vilerja in Dareta Vršiča.

Po sobotnem spopadu v Stožicah v taboru gostov niso bili zadovoljni z nekaterimi sodniškimi odločitvami. Delivcu pravice Davorju Drečniku so zamerili, da je dopuščal pregrobo igro, hkrati pa je njegova piščalka, čeprav bi moral dosoditi prekršek v korist Maribora, prepogosto ostala nema. Sodnik se ni oglasil niti takrat, ko je Dare Vršič prodiral proti golu Olimpije, nato pa tik pred dvobojem ena na ena z vratarjem Ljubljančanov padel na tla in nemočno krilil z rokami, da je bil nad njim storjen prekršek. Marko Šuler, edini nogometaš Maribora, ki je po dvoboju stopil pred novinarske mikrofone, je bil zgrožen nad odločitvijo sodnika, ker ni pokazal na belo točko, hkrati pa branilcu Olimpije Nemanji Mitroviću pokazal še rdeči karton. ''V 15-letni karieri še nisem doživel česa takega,'' je potožil Korošec.

''Brez prekrška. Brez časti.''

Kako je bila dan po razburljivem srečanju v Ljubljani videti noga Vršiča, je pokazala fotografija, ki jo je na socialnem omrežju Instagram objavil sekretar NK Maribor Uroš Jurišič. ''Za vse tiste, ki menite, da televizijski posnetki niso dovolj nazorni. Viler in Vršič dan po derbiju. Brez prekrška. Brez časti,'' je zapisal in dodal nič kaj privlačno podobo noge Mitje Vilerja.

Na položaju levega bočnega branilca je v soboto bil bitke z nogometaši Olimpije in jo pri tem skupil tako močno, da je njegova podoba boleče noge v nedeljo simbolizirala vijoličasto barvo. Kako močan udarec je prejel v nogo, lahko presodite sami ob ogledu fotografije.

Na desni strani fotografije je tako noga Vršiča po prekršku Mitrovića, na levi pa Vilerjeva po štartih Lucasa Ontivera in Darijana Matića.

Mariborčani po remiju v Ljubljani za Olimpijo zaostajajo sedem točk, v sredo pa jih podobno kot zeleno-bele čaka obveza preložene tekme 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Vijolice bodo doma pričakale Gorico, Olimpija pa Krko.

Ne spreglejte