Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 5. 2024,
20.49

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Oglasno sporočilo

Natisni članek

noad Anina zvezdica donacija higienski vložki ženska zdravje Oskarjev tek dm tek za ženske dm Drogerie Markt PR članek

Četrtek, 9. 5. 2024, 20.49

1 teden, 5 dni

Donacija higienskih vložkov od vsake prodane startnine dm teka za ženske bo predana Anini zvezdici

Oglasno sporočilo

18. dm tek za ženske poteka pod okriljem aktivnosti, ki so v dm Slovenija namenjene ženskemu zdravju. K ženskemu zdravju spada tudi menstrualno zdravje, ki je dolgo časa veljalo za tabu temo in je bilo potisnjeno v ozadje po krivici, saj skoraj polovico prebivalstva po svetu in v Sloveniji predstavljajo ženske. Zato se je dm Slovenija obvezal, da bo od vsake prodane startnine letošnjega dm teka za ženske doniral dva paketa higienskih vložkov Jessa ženskam v stiski. Donacija bo 25. maja na dm teku za ženske predana organizaciji Anina zvezdica.  

18 dm tek za ženske 2024 | Foto: DM DROGERIE MARKT D.O.O. Foto: DM DROGERIE MARKT D.O.O.

Problem menstrualne revščine je že pred leti prepoznala tudi Svetovna zdravstvena organizacija, naša država pa pri tem ni izjema. V pomoč zmanjševanja menstrualne revščine v Sloveniji sta tako dm Slovenija in Anina zvezdica stopila skupaj in poskrbeli, da bodo donirani paketi vložkov Jessa predani v prave roke.

Anina zvezdica | Foto:

Že s 1. februarjem 2024 je dm Slovenija med prvimi storil korak v smer, da bi osnovne higienske potrebščine postale še bolj dostopne vsem ženskam. Izdelki za žensko higieno dm-ove lastne blagovne znamke Jessa bodo tako vsaj do 31. decembra 2024 trajno znižani za najmanj višino DDV-ja, od 9,5 do 18,35 odstotkov. Kot trgovska veriga, ki je med prvimi znižala cene izdelkov za žensko higieno, želi dm Slovenija ženskam pokazati, da prepoznava njihove potrebe, ter jim omogočiti, da se osredotočijo nanje, ne da bi se bale stroškov. Prizadeva si spodbujati spremembe v dojemanju menstruacije, ki je znamenje zorenja in odraščanja, ne pa razlog za sramoto in skrbi glede denarja.

Zdravje zensk Jessa | Foto: DM DROGERIE MARKT D.O.O. Foto: DM DROGERIE MARKT D.O.O.

Startnine razprodane, tudi prijave na Oskarjev tek se iztekajo

Zaradi rekordne udeležbe so prijave za tekmovalni kategoriji na 5- in 10-kilometrski preizkušnji že zaprte. Še vedno pa so odprte prijave na brezplačen otroški Oskarjev tek, ki je namenjen otrokom od 2. do 12. leta starosti. Prijave na brezplačen Oskarjev tek bodo odprte do zapolnitve tri tisoč mest, zato starše pozivamo, naj čim prej oddajo prijavo za svojega otroka. Ker pa si tudi najmlajši tekači in tekačice zaslužijo nagrado, bo vsak udeleženec Oskarjevega teka po zaključku prejel prikupen nahrbtnik z izdelki sponzorjev letošnjega Oskarjevega teka.

Naročnik oglasnega sporočila je DM DROGERIE MARKT D.O.O.

Ne spreglejte