Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
13. 2. 2020,
16.28

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,46

4

Natisni članek

Aljaž Bedene teniški globus

Četrtek, 13. 2. 2020, 16.28

4 leta, 2 meseca

Teniški globus, 13. februar

Senzacija v Rotterdamu: Aljaž Bedene odpihnil šestega igralca sveta! #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,46

4

Aljaž Bedene | Aljaž Bedene je v Rotterdamu pripravil veliko presenečenje. | Foto Guliver/Getty Images

Aljaž Bedene je v Rotterdamu pripravil veliko presenečenje.

Foto: Guliver/Getty Images

Aljaž Bedene, trenutno najboljši slovenski teniški igralec, je na turnirju ATP v Rotterdamu (nagradni sklad 2.013.855 evrov) s 7:5 in 6:4 ugnal Grka Stefanosa Cicipasa, šestega igralca sveta, in se uvrstil v četrtfinale. To je za našega igralca največja zmaga v karieri.

Najzanimivejši trenutki dvoboja med Bedenetom in Cicipasom: 

Aljaž Bedene je Cicipasu zabil kar devet asov. | Foto: Gulliver/Getty Images Aljaž Bedene je Cicipasu zabil kar devet asov. Foto: Gulliver/Getty Images Malokdo je pričakoval, da bo Aljaž Bedene imel sploh kaj možnosti proti trenutno enemu najboljših vročih igralcev na teniški turneji. Za kako dobrega igralca gre, pove dejstvo, da je Stefanos Cicipas lani zmagal finalni turnir v Londonu, kjer igra osem najboljših igralcev sveta. A 30-letni Ljubljančan, ki je že v prvem krogu pokazal izjemno igro, je dokazal, da lahko igra tudi proti igralcem prve deseterice. Aljaž je proti visokoraslemu Grku za zmago potreboval eno uro in 32 minut.

Za Aljaža je to zagotovo največja zmaga v njegovi karieri. Sicer je že dve leti nazaj v Rimu premagal Kevina Andersona, a je moral takrat Južnoafričan predati dvoboj. Tokratna zmaga je bila zanj čista kot solza.

Felix Auger-Aliassime | Foto: Gulliver/Getty Images Felix Auger-Aliassime Foto: Gulliver/Getty Images

V četrtek ga čaka 18-letni Kanadčan, eden največjih talentov na turneji

Že v četrtek Bedeneta čaka nov dvoboj. Nasproti mu bo stal mladi Kanadčan Felix Auger-Aliassime, trenutno 21. igralec sveta. Igralca do zdaj še nista igrala medsebojnega dvoboja.

Stefanos Cicipas je bil proti Aljažu videti nemočen. | Foto: Gulliver/Getty Images Stefanos Cicipas je bil proti Aljažu videti nemočen. Foto: Gulliver/Getty Images V prvem nizu je bila odločilna enajsta igra

V prvem nizu sta bila igralca zelo izenačena. V drugi igri uvodnega niza je imel Stefanos Cicipas celo dve žogici za odvzem servisa, a se je Aljaž uspel izvleči iz težav in izenačiti na 1:1. V deveti igri se je Slovenec spet znašel v težavah. Pri izidu 4:4  je imel Grk kar tri žogice za "break", a mu – na srečo našega igralca– ni uspelo izkoristiti nobene.

Prišla je na vrsto enajsta, odločilna igra, ko je serviral Cicipas. To igro je Bedene dobil brez izgubljene žogice in povedel s 6:5. Tega "darila" seveda ni zapravil, dobil 12. igro na svoj servis in prvi niz zasluženo dobil s 7:5. Ta je trajal 53 minut.

Aljaž Bedene | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

V drugem nizu je nadaljeval v istem slogu

Drugi niz je bil tako rekoč odločen že v tretji igri. Pri izidu 1:1 je Aljaž, ki je na lestvici ATP trenutno uvrščen na 52. mesto, izkoristil prvo žogico za odvzem servisa in povedel z 2:1. Bedene je nato prednost ohranil do konca dvoboja. V deseti igri je izkoristil prvo žogico za zmago in se po nekaj več kot uri in pol veselil svoje največje zmage v karieri. Drugi niz je trajal 39 minut.

Že z uvrstitvijo v četrtfinale bo zaslužil lep znesek

Aljaž si je z uvrstitvijo v četrtfinale prislužil devetdeset točk, poznalo pa se mu bo tudi na računu. Z uvrstitvijo med najboljših osem igralec na svoj račun dobi 55 tisoč evrov. Ob tem je treba poudariti, da gre za bruto znesek. Poleg vsega pa se bo prihodnji teden na lestvici ATP dvignil za kar nekaj mest. Trenutno mu kaže, da bo zasedel 45. mesto, najvišje pa je bil do zdaj uvrščen na 43. mestu.

WTA
Ne spreglejte