Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 5. 2015,
18.21

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

refošk Indiegogo množično financiranje

Torek, 19. 5. 2015, 18.21

8 let, 1 mesec

Bo slovenska kulinarična inovacija prepričala svet?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zbiranje denarja na platformi za množično financiranje Indiegogo začenja slovensko podjetje Palmieri. S prvim desertnim vinom z belim tartufom na svetu želi zbrati vsaj 3.000 evrov.

S kampanjo na Indiegogo želi družinsko podjetje Palmieri svetu predstaviti linijo refoškovega deserta z medom, burbonsko vaniljo ali belim tartufom. Zbrati želijo za vsaj 3.000 evrov prednaročil, za steklenico pa bo treba odšteti 25 evrov.

Podjetje se je razvilo iz 500-letne tradicije pridobivanja olivnega olja, letošnje leto pa želijo poskusiti z nečim novim. Družinski recept za desertni refošk so s pomočjo vinskih strokovnjakov in kuharskih mojstrov nadgradili s tremi okusi, novosti pa bodo predstavili na platformi za množično financiranje.

Refošk v kombinaciji z medom, vaniljo in belim tartufom Kot nam je povedala Klara Klaj iz podjetja Palmieri, je večina sestavin slovenskega izvora. Medeni desert je sestavljen iz primorskega refoška, slovenskega medu, ruma in jagodičevja. Vaniljev desert ima ob refošku dodano še burbonsko vaniljo, največ pa stavijo na refoškov desert z dodanim belim tartufom. Tega uvažajo iz Italije, saj ga pri nas ni mogoče najti toliko. Pijače so ustekleničene brez umetnih dodatkov, arom in ekstraktov.

Svetovna kulinarična inovacija, plod slovenskih strokovnjakov Vino z belim tartufom velja za svetovno inovacijo, do katere so pri Palmieriju prišli v sodelovanju s strokovnjaki z Oddelka za vinogradništvo in vinarstvo ljubljanske Biotehniške fakultete, do popolnega izdelka pa so s svojimi mnenji in ocenami pomagali tudi slovenski sommelierji.

Etiketa z idrijsko čipko Niso pa se ustavili pri vsebini. Slovensko poreklo desertnih vin so želeli poudariti tudi z oblikovanjem. Tako steklenice krasi etiketa z idrijsko čipko.

Bodo prepričali tudi azijski trg? Za množično financiranje so se, kot dodaja Klara Klaj, odločili zato, ker želijo izdelek predstaviti tujemu trgu. V prvi vrsti računajo na kupce iz Evrope, merijo predvsem na skandinavske države in Italijo. V drugi fazi želijo s svojimi izdelki prepričati tudi azijski trg. Mejo treh tisočakov želijo preseči v prvih treh dneh kampanje.

Ne spreglejte