Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 7. 2012,
10.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 10. 7. 2012, 10.26

8 let

Pepsi vstopa tudi na trg jogurtov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
PepsiCo, koncern, ki je znan predvsem po brezalkoholnih pijačah in slanih prigrizkih, svoj nabor izdelkov širi v bolj zdrave vode. Še ta mesec bodo v ZDA predstavili svojo linijo jogurtov.

Prehranska podjetja, tudi verige s hitro prehrano, kot je McDonald's, se zaradi novih prehranjevalnih navad potrošnikov že nekaj let trudijo predstaviti kot proizvajalci zdrave hrane. Zdaj se bo za kupce, ki jim je pomembno, da jedo vsaj približno zdravo, boril tudi PepsiCo, ki je bil do zdaj znan le kot proizvajalec "zabavne hrane".

Z novo linijo jogurtov z okusi, kot so Choco Balls (čokoladne kroglice) in Chocolate Flakes (čokoladni kosmiči), pa tudi sadnih in grških različic očitno lovijo mejo med zdravim in zabavnim. Jogurti naj bi imeli med 120 in 220 kalorijami, odvisno od okusa.

Izdelovali jih bodo z nemškim znanjem V mlečni posel se je PepsiCo podal skupaj s podjetjem Theo Müller, nemškim proizvajalcem mlečnih izdelkov, ki bo sprva izdelovalo Müllerjeve jogurte. Sicer pa so ustanovili skupno podjetje Müller Quaker Dairy, ki bo skrbelo za posel z jogurti v ZDA. Da ne gre le za muho enodnevnico, potrjujejo tudi načrti za ogromno tovarno v ameriški zvezni državi New York, v katero bodo investirali dobrih 167 milijonov evrov. Zaposlovala naj bi okoli 180 ljudi, na leto pa nameravajo iz nje na trg poslati pet milijard lončkov jogurta.

V ZDA je med prehranskimi izdelki trg jogurtov trenutno en hitreje rastočih, do leta 2016 naj bi bil vreden že dobrih 7 milijard evrov, kar je dvakrat več kot leta 2008. Seveda pa je močna tudi konkurenca, s svojimi jogurti se je že močno zasidral ameriški koncern General Mills, zelo priljubljena pa sta tudi specializirana proizvajalca grških jogurtov FAGE in Chobani.

Ne spreglejte