Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 4. 2024,
14.49

Osveženo pred

1 teden, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

Natisni članek

Maribor bolnišnica UKC Maribor

Četrtek, 18. 4. 2024, 14.49

1 teden, 6 dni

UKC Maribor neupravičeno odpustil dva uslužbenca, zdaj poplačilo plač za tri leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88
UKC Maribor, urgenca | "Gre za dve poravnavi, ki smo ju bili po pravnomočni sodbi prisiljeni plačati, saj je sodišče ocenilo, da sta bili osebi neupravičeno odpuščeni,"  je za Večer pojasnil direktor UKC Maribor Vojko Flis. | Foto STA

"Gre za dve poravnavi, ki smo ju bili po pravnomočni sodbi prisiljeni plačati, saj je sodišče ocenilo, da sta bili osebi neupravičeno odpuščeni," je za Večer pojasnil direktor UKC Maribor Vojko Flis.

Foto: STA

Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor je pred leti neupravičeno odpustil dva uslužbenca iz nabavne službe, je po današnjem poročanju časnika Večer ugotovilo sodišče. Ta dva uslužbenca sta se pojavila na vrhu seznama januarskih izplačil v javnem sektorju, saj sta dobila poplačilo plač za tri leta.

Na portalu plač v javnem sektorju sta pri izplačilih za januar osebi na delovnem mestu vodja I in vodja III prejeli prva 73.036 evrov, druga pa skoraj 56.500 evrov. "Gre za dve poravnavi, ki smo ju bili po pravnomočni sodbi prisiljeni plačati, saj je sodišče ocenilo, da sta bili osebi neupravičeno odpuščeni, ter nam je naložilo ponovno zaposlitev obeh in izplačilo njunih plač za tri leta nazaj," je za Večer pojasnil direktor UKC Maribor Vojko Flis.

Po poročanju Večera gre za nekdanjo pomočnico direktorja za nabavo Karin Jurše in nekdanjega vodjo nabave nezdravstvenega materiala Borisa Petreta, ki ju je zaradi domnevno spornih pogodb za čiščenje bolnišnice odpustil direktor Anton Crnjac, ki je vodil klinični center med majem 2021 in septembrom lani.

Tožilstvo je ovadbo zoper Juršetovo in Petreta oktobra lani zavrglo

Zoper Juršetovo in Petreta je UKC Maribor junija 2022 podal na specializirano državno tožilstvo tudi naznanitev suma storitve kaznivega dejanja nevestnega dela v službi in oškodovanja javnih sredstev, vendar je tožilstvo ovadbo oktobra lani zavrglo.

Kot še poudarja Večer, ne gre za prvo tovrstno zadevo, ko so iz nabavne službe UKC Maribor nekoga odpustili, nato pa po izgubljeni tožbi plačali visoke zneske povračil stroškov. V času, ko je bil vršilec dolžnosti direktorja Janez Lavre, so neupravičeno odpustili Petra Weissensteinerja in Gregorja Danka. Danku je moral klinični center plačati okoli 50 tisoč evrov, Weissensteinerju pa sto tisoč evrov.

UKC Maribor, urgenca
Novice Nekatere bolnišnice zaradi stavke z milijonsko izgubo
Evtanazija. Zdravnik. Smrt. Bolnišnica. Pacient. Bolnica. Bolnik
Novice Tragična zamenjava v praški bolnišnici: splav opravili napačni nosečnici
Bolnik v švicarski bolnišnici
Novice Šefi bolnišnic v Švici svarijo pred stečaji in trdijo: Vsega so krivi bolniki

 

Ne spreglejte