Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 9. 2011,
9.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 14. 9. 2011, 9.50

8 let

Eterniti Motors hemera

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Če bi sodili po delovanju razkošnih avtomobilskih znamk, bi težko govorili o gospodarski krizi. Pravkar se jim je pridružila še ena.

Strast za avtomobilizem

Na avtomobilskem salonu v Frankfurtu se je namreč s prototipom razkošnega športnega SUV-ja hemera predstavila nova britanska znamka razkošnih avtomobilov Eterniti Motors, ki jo je ustanovila skupina vlagateljev "s strastjo za avtomobilizem". Razvojno ekipo vodi Alastair Macqueen, ki je med drugim vodil tudi razvoj jaguarja XJ220 ter z Jaguarjem in Bentleyjem zmagoval na dirki 24 ur Le Mansa. S tovarno sodeluje tudi nekdanji dirkač formule 1 Johnny Herbert, ki bo sodeloval pri razvoju njenih modelov in deloval tudi kot ambasador znamke. Oba moža sicer izhajata iz dirkalnega moštva Edija Jordana.

Super SUV

Kot pravijo v tovarni, bo hemera prvi "super SUV" na svetu. Za njegovo osnovo bo služil volkswagen touareg oziroma porsche cayenne, v katerega bodo vgradili 4,8-litrski bencinski motor V8 z dvema turbinskima polnilnikoma, ki mu bodo moč s 500 povečali na 620 "konjev", da bo v kombinaciji z 8-stopenjskim sekvenčnim menjalnikom in aktivnim štirikolesnim pogonom omogočal pospeške v 4,5 sekunde do 100 kilometrov na uro in največjo hitrost 290 kilometrov na uro. Pri izdelavi karoserije bodo uporabili veliko ogljikovih vlaken, zato bo razmeroma lahka, kolesa s 23-palčnimi platišči pa bodo nataknjena na podvozje s plinskim vzmetenjem, ki bo omogočalo 110-milimetrsko spreminjanje razdalje od tal.

Razkošna notranjost

Eterniti Motors bi rad za Volkswagen postal to, kar je Alpina za BMW-ja, le da se bo po udobju potniške kabine bolj približal temu, kar je maybach za Mercedes-Benza. Popravki karoserije bodo zato menda tako izčrpni, da se bo prostor za noge potnikov na zadnji klopi recimo povečal za več kot 11 centimetrov. S tem naj bi hemera postal avtomobil tako za voznika kot tudi za tiste, ki jih vozijo, s čimer naj bi se približal predvsem Azijcem kot ciljni skupini.

Kmalu serijsko

Hemera bo menda prvim interesentom za dobrih 150 tisoč angleških funtov na voljo prihodnje poletje, ko naj bi se ji pridružila še ena izpeljanka. Eterniti Motors ima menda že v mislih tudi dodatni model, s katerim bo še bolj ustregel pričakovanjem vse bolj rastočega trga razkošnih terencev.

Ne spreglejte