Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Ponedeljek,
12. 9. 2011,
21.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Honda

Ponedeljek, 12. 9. 2011, 21.41

8 let

Honda civic

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nova honda civic devete generacije ohranja oblikovni koncept predhodnika in se precej razlikuje od študije, ki jo je honda kot napoved modela prikazala na začetku letošnjega leta na salonu v Detroitu.

Inženirji so obdržali oblikovne poteze evropskega civica

Hondini inženirji in oblikovalci so v novem civicu želeli predvsem izboljšati v Evropi dobro sprejeto in futuristično zasnovano obliko predhodnika. Nova generacija civica zato ni doživela radikalne spremembe oblike. Novi civic zato v veliki meri ohranja osnovni videz predhodnika, bistveno pa naj bi bila izboljšana aerodinamika, predvsem zadnjega dela. Koeficient zračnega upora 0,27 naj bi po zagotovilih iz Honde bil trenutno najboljši v razredu. Japonci pa so pri snovanju nove generacije menda neposredno prisluhnili tudi željam kupcev, kar naj bi se odražalo tudi v stranski preglednosti avtomobila.

Nov 1,6 litrski dizel

Med ključne novosti civica nedvomno sodi nov 1,6 litrski dizel, ki pa bo kupcem na voljo šele drugo leto (2012) in ne v oktobru, ko se uradno v Evropi začne prodaja. V motorni ponudi ostajata bencinska stroja prostornine 1,4 in 1,8 litra ter preizkušeni 2,2 litrski i-DTEC dizel iz accorda. Vsi motorji naj bi ponujali boljše zmogljivosti, bili bolj ekonomični ter proizvajali man izpustov. Prilagojen 2,2 litrski dizel naj bi menda izpustil le 110 g ogljikovega dioksida na prevoženi kilometer.

Krajše medosje, prilagodljiva notranjost

Mere nove generacije naj bi po večini ostale nespremenjene, kljub uradno nepotrjenim spremembam dimenzij, pa naj bi medosna razdalja pri novem civicu bila zaradi dodatne varnostne opreme za 30 milimetrov krajša od tiste v zadnji generaciji. Kljub nekoliko krajši meri med osema pa Honda obljublja najbolj prilagodljiv notranji prostor v razredu. Prtljažnik ponuja kar 470 litrov prostora.

Izboljšano zadnje vzmetenje

V prid boljši vodljivosti in legi na cesti naj bi civic devete generacije dobil tudi povsem na novo zasnovano zadnje vzmetenje, ki bo menda veliko bolj čvrsto.

Ne spreglejte