Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 8. 2018,
6.30

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

1

Natisni članek

Nordschleife Honda

Sreda, 8. 8. 2018, 6.30

5 let, 8 mesecev

Hondina rekordna odprava: pet dirkališč, pet rekordov #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

1

Honda si je zadala zanimiv izziv - postaviti najhitrejše čase s serijskim avtomobilom s sprednjim pogonom na vseh večjih evropskih dirkališčih. Po osvojitvi štirih dirkališč je Jenson Button, nekdanji dirkač formule 1, postavil še najhitrejši čas na madžarskem Hungaroringu.

Po štirih rekordnih krogih na drugih evropskih dirkališčih je Hondin izziv končal Jenson Button na Hungaroringu. | Foto: Honda Po štirih rekordnih krogih na drugih evropskih dirkališčih je Hondin izziv končal Jenson Button na Hungaroringu. Foto: Honda

Serijski avtomobil, običajne cestne pnevmatike

Honda je svoj veliki izziv Type R challenge 2018 končala na Madžarskem. Na dirkališče Hungaroring se je z novo generacijo type R zapodil Jenson Button, nekdanji svetovni prvak v formuli 1 in aktualni dirkač v seriji NSX Super GT.

Britanski dirkač je tehnično zahteven 4,38 kilometra dolg krog odpeljal v dveh minutah in 10,19 sekunde ter tako popravil rekord, ki ga je od leta 2016 v rokah držala prejšnja generacija civica type R. Težo rekordu daje podatek, da gre za povsem serijski avtomobil z nameščenimi serijskimi pnevmatikami.

honda civic type-R
Avtomoto V Ljubljano honda, ki podira rekorde in si jo je lani upal kupiti le en Slovenec
honda CR-V
Avtomoto Spet tista honda, ki prepriča in tudi preseneti #foto
Avtomoto Top 10: Kralji družbenih omrežij so BMW, Honda in Ford

Najhitrejši na petih pomembnih evropskih dirkališčih

Button ima na Hungaroring lepe spomine, saj je tam s Hondo dosegel svojo prvo zmago v formuli 1. "Presenetilo me je, kako pozno lahko zaviraš v tem avtomobilu. Ročni menjalnik deluje zelo dobro. Večina današnjih avtomobilov nima ročnega menjalnika, zato je lepo čutiti občutek ročnega prestavljanja. Tako se bolje povežeš z avtomobilom," je dejal po odpeljanem rekordnem krogu.

Kot se spodobi, je Honda svoj pohod začela na slovitem Nürburgringu, kjer so 21-kilometrski krog prevozili v sedmih minutah in 43,8 sekunde. Letos so se odpravili še na Portugalsko, kjer je Tiago Monteiro v Estorilu krog prevozil v dveh minutah in 1,84 sekunde, v Veliki Britaniji je Matt Neal Silverstone prevozil v dveh minutah in 53,72 sekunde, v Belgiji je Bertrand Baguette Spa-Francorchamps prevozil v dveh minutah in 53,72 sekunde, Esteban Guerrieri pa je na francoskem Magny-Cours krog prevozil v dveh minutah in 1,51 sekunde.

Honda civic type-r | Foto: Honda Foto: Honda

Honda civic type-r | Foto: Honda Foto: Honda

Ne spreglejte