Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 8. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

Natisni članek

Facebook Instagram Ford Honda BMW

Torek, 7. 8. 2018, 4.00

5 let, 9 mesecev

Top 10: Kralji družbenih omrežij so BMW, Honda in Ford

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

Danes praktično ni več znamke, ki ne bi bila prisotna na družbenih omrežjih Facebook in Twitter. Toda bolj kot ti dve je v zadnjem času pomemben Instagram, ki spreminja oglaševalske navade in ima vse večjo dodano vrednost. V avtomobilskem svetu Instagramu kraljuje BMW, sledita pa Honda in Ford.

10. Jeep

Ameriški proizvajalec terenskih avtomobilov je na visokem desetem mestu, saj je bil na družbenem omrežju Instagram označen kar desetmilijonkrat, čeprav ima le 3,1 milijona sledilcev. Najbolj priljubljen model je wrangler, ki ima 1,5 milijona ključnikov oziroma "hashtagov".

Jeep camp | Foto: Vinko Kernc Foto: Vinko Kernc

9. Lamborghini

Italijanski Lamborghini ima v prodajni paleti le tri modele, toda nišni proizvajalec superšportnikov je zbral kar 13,8 milijona sledilcev. Na deveto mesto se je povzpel zaradi 10,4 milijona omemb, kar nakazuje, da ljubitelji znamke strast kažejo tudi na internetu.

Lamborghini top 10 | Foto: Lamborghini Foto: Lamborghini

8. Porsche

Pri znamki je brez dvoma že štiri desetletja najbolj priljubljen model 911. Toda s prihodom novih modelov se je priljubljenost še stopnjevala. 11,5 milijona sledilcev in 11,5 milijona omemb je za proizvajalca z ne prevelikim številom modelov odlična popotnica za naprej. Najbolj priljubljen model je pričakovano 911, ki ima 1,3 milijona ključnikov.

porsche 911 turbo S | Foto: Porsche Foto: Porsche

7. Toyota

Toyota se je več let držala v ozadju, vendar v zadnjem času pospešeno gradi svojo novo podobo. Poleg novih, oblikovno vznemirljivejših modelov so postali aktivni na družbenih omrežjih. Za prvo mesto bodo morali močno pljuniti v roke, toda z 12,6 milijona omemb na Instagramu so zanesljivo na sedmem mestu. Ob prihodu športne supre se lahko vse to spremeni in Toyota bi lahko hitro poskočila za mesto ali dve.

Toyota RAV4 | Foto: Toyota Foto: Toyota

6. Mercedes-Benz

Proizvajalec iz Stuttgarta ima svojega predstavnika že v praktično vsakem avtomobilskem segmentu, a to še vedno ni zadostovalo za uvrstitev v najboljšo peterico. Na Instagramu ima znamka kar 14,3 milijona sledilcev, dodatnih 7,5 milijona oddelek AMG, toda s 13 milijoni ključnikov se uvrščajo na šesto mesto.

Mercedes-benz razred C | Foto: Gašper Pirman Foto: Gašper Pirman

5. Ferrari

Italijanski proizvajalec superšportnih avtomobilov ima veliko ljubiteljev po vsem svetu. Kjerkoli se pojavi njihov avtomobil, se ob njem nabere večja množica in objave na družbenih omrežjih se kar vrstijo. Ferrari je s 13,1 milijona omemb za las prehitel Mercedes-Benz, čeprav ima le 8,6 milijona sledilcev.

Ferrari SP38 | Foto: Ferrari Foto: Ferrari

4. Audi

Še en nemški proizvajalec, ki se je uvrstil med deset najbolj priljubljenih avtomobilskih znamk na Instagramu. S 13,2 milijona ključnikov je Audi dokazal, da so njegovi modeli kljub težavam z afero dieselgate še vedno zelo priljubljeni. Trenutno imajo 11,5 milijona sledilcev.

Audi Q3 | Foto: Audi Foto: Audi

3. Ford

Ameriški Ford je že vrsto let prisoten na družbenih omrežjih, kjer s številnimi dogodki povečuje interakcijo z uporabniki, ki sledijo znamki. Posledično so zbrali kar 16 milijonov omemb na omrežju Instagram. Najbolj priljubljen je model mustang z 1,3 milijona ključnikov.

Ford Performance dan | Foto: Gregor Pavšič Foto: Gregor Pavšič

2. Honda

Japonci se trudijo biti v koraku s časom, kar se zagotovo kaže na priljubljenosti na omrežju Instagram. Honda ima le 2,7 milijona sledilcev, toda priljubljenost znamke v svetovnem merilu je neverjetna. Z 21,8 milijona ključnikov je daleč pred številnimi evropskimi tekmeci, ki imajo štirikrat več sledilcev.

honda CR-V | Foto: Honda Foto: Honda

1. BMW

Kralj družbenega omrežja Instagram je brez dvoma BMW. S 16,5 milijona sledilcev ni le največji po tej plati, temveč je največji tudi po številu omemb (28 milijonov). S prihodom nove serije 8 in kabrioleta Z4 se bodo številke najverjetneje še nekoliko povečevale.

Ne spreglejte