Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Petek,
22. 1. 2016,
11.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Audi Športni Avtomoto

Petek, 22. 1. 2016, 11.03

8 let

Kako se vrhunski smučarji na snegu znajdejo brez smuči in z volanom v rokah?

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Audi je pred smučarskim praznikom v Kitzbühlu dvignil velio snega z disciplino super Q. Tekmovali so vrhunski športniki, tudi dirkač Moto GP, Andreva Dovizioso in smučar Henrik Kristoffersen.

Je sla po hitrosti zapisana v genih?

"I feel the need, the need for speed!" Generacija, ki je odrasla ob nešteto ponovitvah filma Top Gun ve, iz čigavih ust je prišel ta stavek. Za druge je spodaj priložen video. Hitrost hitro najde odvisnike. In jih potem ne izpusti. Predvsem v športu. Še v balinanju in pri šahu. Kaj šele v športih, kjer predstavlja njegovo bistvo ter pomeni razliko med zmago in porazom, med slavo in anonimnostjo.

Pred pravim bojem preizkus surovega dirkalnika

Audijevi domiselni tržniki so spretno izkoristili enega največjih smučarskih spektaklov in v času, ko se bo smučarska karavana ustavila v Kiztbühlu, predstavili novo snežno disciplino super Q (Q za quattro).

K sodelovanju so povabili štiri smučarske ase in štiri poklicne športnike, ki so na posebnem poligonu sedli za volan 580-konjske zveri, reli kros dirkalnika audija S1 EKS RX quattro, dvakratnega zmagovalca prvenstva DTM, Mattiasa Ekströma.

Da vse skupaj ni ostala ekshibicija, so se športniki pomerili drug proti drugemu v posebej za vožnjo po snegu prirejenih audijih RS 3 sportback s 367 "konji" in štirikolesnim pogonom. Ekström je med dvoboji s sovozniškega sedeža hvalil, kako hitro so se tekmovalci nevajeni tovrstnega izziva privadili na specifične razmere in hitro vožnjo po snegu.

Smučar in motociklist slavila v prepričljivem slogu

Dvoboji so bili, tako trdijo pri Audiju, srboriti, v finalu pa sta se drug proti drugemu pomerili dve barviti moštvi. V enem avtu sta sedela smušarski as Henrik Kristoffersen in dirkač prvenstva Moto GP, Andrea Dovizioso, v drugem pa slalomski specialist Felix Neureuther in svetovni prvak v enduru, Poljak Tadeusz Blazusiak.

Na koncu sta zmago slavila Dovizioso in Kristoffersen, ki je zmago vknjižil kot svojo prvo v Kitzbühlu. Seveda upa na ponovotev uspeha na nedeljskem slalomu.

Za Marcela Hirschra, Teda Ligetya, smučarja prostega sloga Jon-a Olssona in kolesarja Dannya MacAskilla se je preizkušnja zaključila že v polfinalu.

Ne spreglejte