Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 2. 2012,
13.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 23. 2. 2012, 13.28

8 let

Mercedesovi ključi odprejo tudi oglasna sporočila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V oglaševalski kampanji za viana so pri Mercedes-Benzu uporabili ključe vseh avtomobilov, ki so odklenili oglas in ljudem predstavili prostornost avtomobila.

V poplavici oglasov, bi lahko rekli, da je Mercedesu uspelo narediti nekaj inovativnega in zanimivega. Danes so tudi v Sloveniji inovativni zunanji oglasi vedno pogostejši, in sicer najdemo take primere tudi v avtomobilski industriji, kot primer lahko navedemo oglasno kampanjo Nissana za model note, kjer del avtomobila štrli z jumbo plakatov. Pri Mercedes-Benzu pa so šli še dlje. Viana so se odločili predstaviti na nadvse inovativen način. Združili so sodobno tehnologijo, vse ključe avtomobilov in dejstvo, da mnogo nemških voznikov svoje avtomobile parkira v parkirni hiši in pot do službe nadaljuje s podzemno železnico.

Vsak ključ je pravi ...

Za oglaševalsko kampanjo z naslovom Ključ do viana (Key to viano) so izbrali berlinsko postajo podzemne železnice, Friedrichstrasse. Na postaji so namestili dvanajst digitalnih oglasnih panojev s podobo viana z zaprtimi vrati. S pomočjo sodobne tehnologije so inžinirji razvili mehanizem, ki zazna in se odzove na vse ključe avtomobilov. S pomočjo te tehnologije so lahko ljudje med čakanjem na postaji lahko sami aktivirali oglasno sporočilo.

... a le nekaj jih odklene pravega viana.

Ob aktivaciji oglasanega panoja, so se lastnikom različnih avtomobilov odprla vrata viana. Obstajata dve možnosti, kaj je v avtomobilu. Prvič, iz viana lahko pridejo telovadci, robot, plesalke, sumo borca ... Vsi našteti potniki pa so ponazarjali prostornost avtomobila. Drugič, še bolj zanimiva možnost pa je bila, da je bil odprti viano prazen. V tem primeru je čakal ravno na srečneža, ki ga je odprl. Voznik s srečnim ključem se je lahko v tem primeru z vianom odpeljali na izlet in njegovo prostornost izkusil iz prve roke.

Ne spreglejte