Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 1. 2024,
8.10

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Oglasno sporočilo

Natisni članek

fiksna obrestna mera akcija P AUTOMOBIL IMPORT D.O.O. nakup avtomobila Peugeot PR članek

Torek, 16. 1. 2024, 8.10

3 mesece, 1 teden

Peugeot kljubuje inflaciji z ugodno nespremenljivo obrestno mero

Oglasno sporočilo

Pri Peugeotu so pripravil poseben akcijski produkt z ugodno fiksno obrestno mero 4,90 odstotka. Gre za finančni leasing z nespremenljivo obrestno mero, ki je pri kupcih vozil vedno bolj priljubljena oblika financiranja. Mesečni obrok se v času odplačevanja kredita ne spreminja in velja za varno obliko financiranja.

Peugeot financiranje s fiksno obrestno mero ponuja v različnih oblikah leasinga, s čimer se prilagaja zmožnostim odplačevanja tako fizičnim kot poslovnim strankam. | Foto: P AUTOMOBIL IMPORT D.O.O. Peugeot financiranje s fiksno obrestno mero ponuja v različnih oblikah leasinga, s čimer se prilagaja zmožnostim odplačevanja tako fizičnim kot poslovnim strankam. Foto: P AUTOMOBIL IMPORT D.O.O.

Na spremembe obrestnih mer je v zadnjem letu vplivala predvsem sprememba referenčne obrestne mere Euribor, ki se je stalno povečevala, s tem pa se je povečeval tudi mesečni obrok za odplačevanje vozila. Višja cena financiranja vsekakor vpliva na odločitve potrošnikov, saj lahko mesečni obrok pri odplačevanju leasinga ali kredita zaradi spremenljive obrestne mere zraste toliko, da ga morda ne bi bili več zmožni odplačevati ali pa bi ga plačevali težje kot ob sklenitvi pogodbe. Ob sklenitvi leasinga ali kredita je zato priporočljivo upoštevati, kolikšno zvišanje vaš družinski proračun še lahko prenese. Fiksne oziroma nespremenljive obrestne mere, ki so ves čas odplačevanja enake, enak je tudi mesečni obrok, so varnejši način odplačevanja leasinga ali kredita.

Da bi se izognili nepredvidljivim dogodkom v času odplačevanja leasinga, so pri Peugeot Financiranju v sodelovanju s P Automobil Importom pripravil poseben akcijski produkt z zelo ugodno fiksno obrestno mero 4,90 odstotka. Vsi, ki bi se odločili za tako financiranje novega vozila znamke Peugeot, so upravičeni tudi do kasko zavarovanja za 1 evro za prvo leto. Kasko zavarovanje vključuje zavarovanje avtomobilske odgovornosti, kasko zavarovanje z maksimalno 1-odstotno odbitno franšizo in zavarovanje proti kraji ter naravnim in elementarnim nesreče. Zavarovanje se sklene z zavarovalnico Triglav ali z zavarovalnico Sava. Kupec Peugeotovega vozila v akciji poravna samo strošek obveznega zavarovanja in pa morebitne dodatne kombinacije kasko zavarovanja. Akcija velja le v primeru Peugeot Financiranja in le do 30. aprila 2024 oziroma do preklica ponudbe.

Sami določite mesečni obrok

V Peugeotovi akciji gre za finančni leasing, ki omogoča nakup novega osebnega vozila znamke Peugeot. Akcija je namenjena tako fizičnim kot pravnim osebam. Ročnost financiranja je pri akciji omejena na obdobje od štirih let (48 mesecev) do sedmih let (84 mesecev) za fizične osebe in od štirih let (48 mesecev) do šestih let (60 mesecev) za pravne osebe. Prednost financiranja je, da kupec vozila sam določi željeno ročnost glede na želje in potrebe, ki jih ima. Tako svojim finančnim zmožnostim prilagodi tudi višino mesečnega obroka.

Finančni leasing je priljubljena oblika financiranja nakupa novih vozil. Sklenitev leasing pogodbe je za razliko od kreditne enostavnejša, poleg nižjih stroškov, povezanih s sklenitvijo, pa se zahteva tudi manj dokumentov. | Foto: P AUTOMOBIL IMPORT D.O.O. Finančni leasing je priljubljena oblika financiranja nakupa novih vozil. Sklenitev leasing pogodbe je za razliko od kreditne enostavnejša, poleg nižjih stroškov, povezanih s sklenitvijo, pa se zahteva tudi manj dokumentov. Foto: P AUTOMOBIL IMPORT D.O.O.

Pri tem je naloga vsakega posameznika, da oceni svoje finančno stanje, prihodke in odhodke ter izračuna, kakšen mesečni obrok si lahko privošči. Nekaj prostora je treba pustiti tudi za nepričakovane izdatke - obrok naj nikakor ne bo previsok. Obenem pa tudi ni smiselno, da je obrok prenizek, saj to pomeni, da bo plačanih več obresti. Na začetku lahko s pologom financirate znesek med desetimi in 50 odstotki novega vozila, v tem primeru lahko v ceno vključite tudi svoje rabljeno vozilo, preostanek vrednosti pa odplačujete po nespremenljivih obrokih, s tem da je zadnji obrok višji in je odvisen od trajanja financiranja.

Pomembno je vedeti, da lahko leasingojemalec v času trajanja pogodbe kadarkoli, v celoti ali delno izpolni svoje obveznosti po pogodbi, kot tudi to, da so stroški odobritve primerljivi s stroški drugih produktov finančnega leasinga. Če je s pogodbo dogovorjena fiksna obrestna mera, ostajata efektivna obrestna mera (EOM) in obrok v času trajanja pogodbe nespremenjena, v kolikor se drugi parametri na željo stranke ne spremenijo.

Zakaj izbrati fiksno obrestno mero?

Fiksna obrestna mera je namenjena vsem strankam, ki želijo natančno in lažje načrtovanje izdatkov. Mesečni obroki so znani vnaprej in določeni ob podpisu pogodbe. Fiksna obrestna mera lahko za stranko predstavlja večjo varnost in manjše tveganje v primeru sprememb na denarnem trgu, saj ni vezana na Euribor. Obrestna mera, ki je vezana na trimesečni Euribor (variabilna obrestna mera), lahko zaradi visokega Euriborja danes dosega obrestno mero tudi do višine 12 odstotkov.

S fiksno obrestno mero je mogoče kupiti tudi prenovljen Peugeot 208, ki velja za enega od najbolj priljubljenih Peugeotovih modelov. | Foto: P AUTOMOBIL IMPORT D.O.O. S fiksno obrestno mero je mogoče kupiti tudi prenovljen Peugeot 208, ki velja za enega od najbolj priljubljenih Peugeotovih modelov. Foto: P AUTOMOBIL IMPORT D.O.O.

Naročnik oglasnega sporočila je P Automobil Import d. o. o.

 

Ne spreglejte