Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Ponedeljek,
19. 8. 2013,
10.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Športni Avtomoto

Ponedeljek, 19. 8. 2013, 10.48

8 let

Spyker B6 venator spyder concept - nizozemski lovec sanj

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nizozemski Spyker je kljub napovedim o počasnem umiranju pod okriljem švedskih in kitajskih lastnikov predstavil prestižnega roadsterja B6 venator spyder concept.

Poimenovan po lovskem letalu

Do roba napolnjene denarnice se najlažje odpirajo v prestižnih okoljih in s šampanjcem v roki. Tega se zavedajo tudi maloserijski proizvajalci prestižnih izdelkov, med katerimi po konstantnosti predstavljanja novosti kljub negotovi prihodnosti izstopa nizozemski posebnež Spyker. Svojega najnovejšega aduta je predstavil na znamenitem Concours d'Elegance v ameriškem mestecu Pebble Beach.

B6 venator spyder concept je brezstrešni dvosed in logično nadaljevanje kupejevske izvedbe, predstavljene na ženevskem avtomobilskem salonu. Ime venator (latinsko za lovec) je dobil po enem od Spykerjevih vojaških letal iz zgodnjih let prejšnjega stoletja.

Direktor je tudi glavni oblikovalec!

Superšportnika s karoserijo iz karbonskih vlaken poganja sredinsko nameščen šestvaljnik s 375 "konji", moč se na zadnji kolesi prenaša s pomočjo običajnega samodejnega menjalnika.

Z usnjem prevlečena in aluminijem obogatena notranjost – njena posebnost so poudarjeni detajli in pikolovsko natančna izdelava – je v celoti povzeta po kupeju.

Prvi mož znamke in njen glavni oblikovalec Victor Muller je še posebej ponosen na posebnost venatorja – slogan, napisan na boku vozila: "Nulla tenaci invia est via" ali "Za vztrajne ni nobena pot neprehodna".

Cena - dobrih sto tisočakov

B6 venator spyder naj bi prišel v serijsko proizvodnjo na začetku prihodnjega leta. Cena se bo gibala okoli stotih tisočakov.

Prednosti takšnega okolja in z njim povezane medijske odmevnosti cenijo tudi veliki. Bavarski gigant BMW je, praktično ob boku Spykerju, predstavil naslednjo generacijo športnika M3, po novem imenovanega M4.

Ne spreglejte