Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Četrtek,
21. 4. 2016,
11.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Volkswagen Terenski Avtomoto Tovorni Avtomoto Potovalni Avtomoto

Četrtek, 21. 4. 2016, 11.45

6 let, 7 mesecev

Volkswagen razkriva: novi amarok želi na teren in v posel prinesti kanček prestiža

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Novi volkswagen amarok - prva skica | Foto Volkswagen

Foto: Volkswagen

Volkswagnovi oblikovalci programa gospodarskih vozil so v svet poslali prve skice nove generacije terenskega pickupa amaroka. Pravijo, da bo imel status prestižnega pickupa, oblikovanega po načelih vseh novih Volkswagnovih modelov. Izpostavljajo novo notranjo vrednost novinca, v osnovi namenjenega delu.

Še naprej bo terenske zmogljivosti združeval z asfaltnim udobjem …

Novi volkswagen amarok - prva skica | Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen

Amarok je že do zdaj bil eden tistih bolj vozniško naravnanih pickupov, ki se je na asfaltu bolj približal vožnji osebnega vozila kot pa vožnji tovornega vozila. Glede na ofenzivo konkurence navara, L200, ranger … pa so pri Volkswagnu razkrili smer razvoja nove generacije pickupa: pravijo, da bo ta pickup na asfaltu tako natančen kot osebni avtomobil, obenem pa se bo ponašal z lastnostmi terenskih vozil. Amarok bo kot pickup po načrtih oblikovalcev in inženirjev zato bistveno bolj privlačen, uporaben in bo nagovarjal tudi kupce, ki so se do zdaj odločali za vozila iz klasičnega SUV-segmenta. Torej z njim želijo še odločneje prodreti v družinske garaže.

Prve skice so pospremili s komentarjem, da pri oblikovni zasnovi in novi arhitekturi armaturne plošče izstopajo poudarjene vodoravne linije, jasno razčlenjene površine in natančno realizirani robovi. Na novo so razčlenili tudi elementi sprednjega dela vozila. Poslovili so se od zaokroženih linij in poudarili vodoravne in navpične linije z željo, da bi sprednji del in notranjost bila še bolj možato postavna.

Podobno transformacijo so izvedli pri čisto sveži generaciji tiguana, ki smo ga nedavno vozili na mednarodni predstavitvi v Berlinu.

Izstopati želi predvsem z dinamičnim, celo kanček športnim sprednji delom in spremenjeno armaturno ploščo. S tema oblikovnima elementoma so želeli oblikovalci okrepiti amarokovo podobo v smeri mogočnega nastopa. | Foto: Volkswagen Izstopati želi predvsem z dinamičnim, celo kanček športnim sprednji delom in spremenjeno armaturno ploščo. S tema oblikovnima elementoma so želeli oblikovalci okrepiti amarokovo podobo v smeri mogočnega nastopa. Foto: Volkswagen

 

Ne spreglejte