Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 9. 2011,
10.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 15. 9. 2011, 10.02

8 let

Vse različice volkswagna up!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Volkswagen je poleg serijskega modela up! predstavil še celo družinico zanimivih študij, ki so jih naredili na serijskem modelu.

Buggy up!

Volkswagen je buggyje v Kaliforniji izdeloval že pred številnimi leti. Takrat so jih izdelovali na osnovi hrošča, danes pa na osnovi najmanjšega vozila v družini. Buggy up! je namenjen zabavi, nima strehe niti vrat, notranjost pa ima izdelano iz nepremočljivih materialov, ki kar kličejo k avanturam ob vodi. Je nekoliko daljši, širši in nižji od običajnega modela up!. Tudi sedeži ponujajo precej nižje sedišče od običajnih, kar vozniku daje nekakšen "gokart občutek".

up! azzurra sailing team

Že iz imena je jasno, da imajo pri tej študiji prste vmes tudi Italijani. Giorgetto Giugiaro je tisti oblikovalec, ki se je podpisal pod obliko. Avtomobil je popolnoma odprt in potnikom nudi uživanje v nežni poletni sapici. Oblikovalec si je avtomobil zamislil kot vozilce, ki bi lastnikom plovil omogočilo več svobode pri gibanju znotraj in zunaj marine. Zato je pri oblikovanju uporabil tudi nekaj elementov iz sveta prestižnih jaht in jadrnic.

Cross up!

Študija je po nekaterih namigih zelo blizu serijski proizvodnji. Gre seveda za nekoliko robustnejšo različico običajnega modela, ki naj bi bil še bolj prilagojen vožnji po sodobni urbani džungli. Študija prikazuje oziroma namiguje na prihod petvratne različice modela up!.

GT up!

Že ime izdaja, da gre za najbolj športno študijo iz družine. GT up! naj bi poganjal motor s 77 kilovati moči, kar ob 900 kilogramih, kolikor znaša masa praznega vozila, niti ni tako zanemarljiv podatek. K športnemu videzu pripomorejo še velika platišča, spremenjeni sprednji del in spojler na zadku.

Eco up!

S pogonom na plin in tehnologijo BlueMotion naj bi ta zeleni up! v zrak dodal le 79 gramov CO2 na kilometer. Avtomobil bomo prihodnje leto že lahko občudovali, poganjal pa ga bo litrski trivaljnik s 50 kilovati moči. Na sto kilometrov naj bi porabil 3,2 kilograma stisnjenega zemeljskega plina (CNG). Pozneje bodo dodali še tehnologijo BlueMotion in porabo znižali na 2,5 kilograma na sto kilometrov.

e-up!

Zadnji v vrsti je električni up!. Poganja ga 60-kilovatni elektromotor. Njegove baterije omogočajo nepretrgano vožnjo do 130 kilometrov, ob malce bolj divji vožnji pa seveda nekoliko manj.

Ne spreglejte