Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 3. 2012,
14.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 15. 3. 2012, 14.54

8 let

Nekatere imamo raje malčke kot prestižne velikane!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Soj luči in lesk avtomobilov te skoraj zaslepita, vse je pripravljeno za nekaj velikega, za obisk 700.000 tisoč obiskovalcev, ki si ogledajo ženevski sejem v enem tednu. In kako ga vidijo ženske?

Avto. Meni predstavlja pločevino, ki me pripelje od točke a do točke b. Imam solidnega malčka, ki sem mu dodala svojo igrivost in ga polepila z rožnatimi rožicami. Obiske pralnice v enem letu bi verjetno lahko preštela na prste obeh rok, tudi obisk servisa mu je dokaj tuj. V njem je vse, kar potrebujem za preživetje in razvajanje, da, v njem je tudi steklenica šampanjca, saj nikoli ne veš, kje boš pristal. To je uporaben avto, takšni so mi všeč, zato me polmilijonska pločevina v enem kosu res ni ganila.

Nepredstavljivo visoke cene, materiali, ki jih že težko izgovorim, kaj šele da bi vedela, v čem je njihova prednost, in vse tiste tehnološke novosti. Za prvič je bilo res veliko vsega, a sem si poskušala vse ogledati in biti na čim več premierah novih modelov. Bilo je vredno.

Avtomoto naloga: Izberi svojega najljubšega "Si si že izbrala najljubšega," me je kar nekajkrat vprašal urednik, jaz pa sem mu, morda na njegovo presenečenje, odgovorila: "Meni so všeč malčki." Pri izbiri svojega najljubšega avtomobila sem razmišljala predvsem o tem, za kaj bi ga potrebovala. Ker se največ časa gibljem po središču prestolnice, je nekaj majhnega, kar lahko parkiram bočno v vsako luknjo, pač najboljše.

Zato je moje srce osvojil mali up!, ki mi je bil najbolj všeč v winter različici – bela barva s turkiznimi detajli.

Čehi so uspeli narediti nekaj, kar niti ni tako "češko", zato bi se po ljubljanskih ulicah z veseljem vozila s Škodinim citigo. Všeč mi je bilo nekaj konceptnih vozil. Recimo Peugeotov XY ali smart, ki ima posebno stojalo za kolesa, poleg tega pa je še električen.

Ko smo ravno pri elektriki, pogledi so mi uhajali tudi k ekoavtomobilom, nova zoe je prava lepotica, ki ne predstavlja več futurističnega električnega vozila, ampak čisto "normalen" avto. Pri Renaultu mi je bil všeč tudi rožnati twingo, ki se mu odpira streha, njegova posebna prednost pa je tudi ta, da ga izdelujejo v Sloveniji, kar me kot patriotko zelo privlači. To je tako kot pri nakupu smučk, ko ima Elan že pred ogledom konkurence bonus točke.

Edini avto, ki me je navdušil za "šminkirat", je … Ne, ni mercedes ali novi phantom rolls royce, to je mali mini.

Ni mi uspelo izbrati svojega najljubšega, sem se pa spogledala s kar nekaj malimi lepotci, ki sem jih naštela, tako da bo odločitev, ko bom morala zamenjati zdajšnji avto, veliko lažja. A do takrat bo preteklo še nekaj vode.

Ne spreglejte