Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 2. 2015,
15.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Audi Športni Avtomoto

Petek, 13. 2. 2015, 15.13

8 let

Quattro zgodba o vrhunskem športu: Ne izgubite oprijema in ujemite svoje sanje …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zgodba o Audijevem štirikolesnem pogonu je od samega začetka povezana z vrhunskim športom. Inženirji in junaki belih strmin še kako dobro vedo, da je težko osvojiti vrh in se na njem tudi obdržati.

Si predstavljate, kako je na smučeh poleteti v globino prek znamenite "mišnice" v peklenski strmini najbolj zahtevne smukaške proge Streif (Petelinji greben) v Kitzbühlu, ali pa pri 150 kilometrih na uro z lastnimi mišicami, v bitki s stotinkami in pekočimi bolečinami, v smukaški preži držati oprijem s podlago in koncentracijo?

Da, to zmorejo le največji asi belih strmin. Samo oni resnično vedo, kako težko je priti na vrh in se na njem obdržati.

V Planici je človek prvič na smučeh poletel prek 100 metrov, pa vendar Planica ni zaspala na lovorikah. Popolna predanost, osredotočenje na stvari, ki jih še niso dosegli, je zato v Planici človeka na krilih čarobnega vzgona in izjemne letalnice ponesla prek magične meje 200 metrov in verjetno bo kmalu prvi letalec preletel tudi oznako 260 metrov.

"Ne poskušajte torej samo slediti svojim sanjam. Ujemite jih! Merite visoko, vendar ostanite prizemljeni. Če postane težko, bodite močnejši. Lahko izgubite bitko, vendar nikoli ne izgubite oprijema," to je sporočilo, ki ga skozi vsa štiri kolesa na podlago že 35 let prenaša Audi s svojim quattrom. Da, prav zato je Audijeva quattro zgodba tako močno prepletena z zimskimi športi. Samo zares vrhunski športniki in samo najbolj prepričljiva tehnika zmorejo v surovih pogojih doseči izjemne rezultate. Zato boste v audiju quattro tudi na zasneženi cesti, v poledenelem zavoju in v strmem klancu lahko vedno peljali varno ter doživeto in zato boste za volanom doživeli tisto, kar junaki zime doživljajo na zmagovalnem odru.

Dobrodošli na belih strminah, dobrodošli v quattro svetu.

Ne spreglejte