Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 5. 2024,
14.01

Osveženo pred

2 tedna, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

vojna Palestina Izrael Gaza ranjeni

Četrtek, 2. 5. 2024, 14.01

2 tedna, 1 dan

V izraelskem obstreljevanju ranjenih najmanj deset Palestincev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Gaza | V izraelskih napadih na območju Gaze je bilo od 7. oktobra lani ubitih najmanj 34.596 Palestincev. | Foto Guliverimage

V izraelskih napadih na območju Gaze je bilo od 7. oktobra lani ubitih najmanj 34.596 Palestincev.

Foto: Guliverimage

V izraelskem obstreljevanju begunskega taborišča Nuseirat v osrednji Gazi je bilo ranjenih najmanj deset Palestincev, danes poroča katarska televizija Al Jazeera. Izraelske sile so potrdile, da izvajajo napade v tem delu enklave, potem ko naj bi palestinski borci proti njim v sredo od tam izstrelili več izstrelkov.

Izraelska vojska je na družbenem omrežju Telegram sporočila, da je napadla palestinske borce in njihovo infrastrukturo v osrednjem delu Gaze, vključno s podzemnimi predori. Po njenih navedbah so napade izvedli v odgovor na izstrelke, ki so jih palestinski borci v sredo uperili proti izraelskim silam.

Po poročanju Al Jazeere je izraelsko obstreljevanje v begunskem taborišču Nuseirat v osrednji Gazi zahtevalo najmanj deset življenj, palestinske oborožene skupine pa se na območju spopadajo z izraelsko vojsko. Nad mestom Rafa na skrajnem jugu enklave naj bi medtem krožili izraelski brezpilotni letalniki in domnevno zbirali podatke o potencialnih ciljih v mestu.

Netanjahu opravil telefonski pogovor s Scholzem 

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je danes opravil telefonski pogovor z nemškim kanclerjem Olafom Scholzem, so sporočili iz Berlina. "Govorila sta o prizadevanjih za izpustitev vseh talcev, ki jih zadržuje gibanje Hamas, in o prekinitvi ognja," je v izjavi povedal tiskovni predstavnik nemške vlade. Dodal je, da sta voditelja govorila tudi o dobavi humanitarne pomoči v Gazo.

O istih temah ter "operativnem dogajanju" v severnem in južnem Izraelu pa sta v telefonskem pogovoru razpravljala izraelski obrambni minister Joav Galant in njegov ameriški kolega Lloyd Austin, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

V izraelskih napadih na območju Gaze je bilo od 7. oktobra lani ubitih najmanj 34.596 Palestincev, je danes sporočilo ministrstvo za zdravje v enklavi. Še najmanj 77.816 ljudi je ranjenih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Anthony Blinken
Novice Blinken pozval Hamas, naj sprejme načrt za premirje
Hamas
Novice Hamas pripravlja težko pričakovani odgovor
Rafa
Novice ZDA ugotovile hude kršitve izraelskih sil na Zahodnem bregu
Ne spreglejte