Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 5. 2012,
9.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 27. 5. 2012, 9.00

8 let

S trubači proslavili naslov (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Veliko slavje ob drugem naslovu državnih rokometnih prvakov se je v Šaleški dolini začelo že pred mesecem dni, vrhunec pa doseglo na zadnji tekmi končnice s Celjem. Pivo je teklo v potokih.

Četa pod taktirko Branka Tamšeta je naslov prvaka osvojila že pet krogov pred koncem državnega prvenstva, zato je bil obračun s Celjem zgolj za prestiž. Na zaključnem dejanju sezone pa se je slavje pred domovanjem "os" začelo že uro in pol pred tekmo. Živa glasba, trubači, hrana in pijača. Veselo kot že dolgo ne. V minuli sezoni podobnih dogodkov ni manjkalo v Kopru.

Velenjski rokometaši so z zmago nad rivali iz Celja (34:31), ki so prav tako slavili, saj so si priborili naslov slovenskega podprvaka, postavili še nekaj mejnikov – v prvenstvu so namreč ostali neporaženi. V celotni sezoni so le enkrat remizirali, vseh preostali 29 tekem pa dobili. Kaj takega je nazadnje uspelo Celju PL v sezoni 2004/05. "Do včeraj sem bil na klopi, zato sem uspehe in neuspehe doživljal zelo čustveno," po uspehu pravi direktor kluba Tomaž Juršič, ki se je skupaj s trenerjem oktobra spopadal z nevšečnostmi ob napovedi menjave trenerja: "A po vsem tem smo zmogli toliko moči in energije, da se je zdaj končalo kot se je. Seveda sem vese, zelo hitro pa se bo treba posvetiti novi sezoni, saj nas čaka igranje na treh frontah. Zelo si želimo, da bi se ti uspehi nadaljevali. Danes je čas za slavje, jutri pa s trezno glavo naprej k dnevom, ki prihajajo."

Rokometaše je kakšnih 1600 gledalcev na igrišču pozdravilo stoje, velenjski župan Bojan Kontič pa je med polčasom s pijačo nagradil zveste navijače, člane navijaške skupine Šaleški graščaki.

Že v 55. minuti je v dvorani začelo odmevati: "ole, ole, ole, we are the cahmps!". Ko je predstavnik generalnega sponzorja prve slovenske lige podelil pokal in ga je kapetan Gorenja Marko Bezjak dvignil visoko v zrak, pa je padel zastor nad 21. državnim prvenstvom Slovenije.

Ne spreglejte