TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 4. 2010,
18.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 13. 4. 2010, 18.02

8 let

Kralji ulice odprli posredovalnico Stara roba - nova raba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Društvo za pomoč in samopomoč brezdomcev Kralji ulice je odprlo prvo posredovalnico rabljenih predmetov pri nas Stara roba - nova raba.

Po simbolični ceni prodajajo različne predmete, ki jih društvu darujejo posamezniki in podjetja, sredstva iz prodaje pa bodo namenili zaposlovanju socialno izključenih in širjenju humanitarne dejavnosti. Upajo, da se bodo ščasoma financirali sami Posredovalnica omogoča tudi zaposlitev in pridobivanje izkušenj brezdomnim in drugim socialno izključenim ljudem, obenem pa bo zaradi nizkih cen izdelkov prišla prav tistim, ki so v slabšem materialnem položaju. Projekt podpira Evropski socialni sklad prek ministrstva za delo, družino in socialne zadeve. Sicer pa vodja projekta Luna Jurančič Šribar upa, da bodo sčasoma tudi sami sposobni financirati projekt.

Cene med 25 centi in 20 evri Tako posredujejo manjše predmete (kot so nakit, okrasni predmeti, škatlice, vaze, torbe, obeski, albumi, bloki, vrtni palčki), manjše pohištvo, male gospodinjske aparate in drugo tehniko, keramiko, posodo in pribor, igrače, družabne igre zgoščenke, športne rekvizite, glasbila, starine, blago knjige, slike. Cena posameznega izdelka se giblje med 25 centi in 20 evri.

Po Evropi so tovrstne posredovalnice zelo razvite Idejo za takšno posredovalnico so po besedah Jurančič Šribarjeve dobili v tujini. Po Evropi so namreč tovrstne posredovalnice zelo razvite, Anglija ima celo mrežo takšnih trgovin, ki jih vodijo nevladne organizacije. Po drugi strani pa so izhajali tudi iz lastnih potreb, pojasnjuje vodja projekta, saj so ljudje v društvo začeli prinašati stvari. Dejavnost posredovanja je društvo začelo z organiziranjem vsakomesečnih stojnic, v prihodnosti pa nameravajo organizirati letno dražbo z dragocenejšimi stvarmi.

Odprti so vsak dan Posredovalnica bo delovala vsak dan med 12. in 17. uro, posamezniki, ki želijo darovati stvari, pa jih lahko oddajo vsak torek in sredo med 12. in 17. uro na naslovu društva Kralji ulice v Ljubljani.

Ne spreglejte