Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Ponedeljek,
19. 11. 2012,
11.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 19. 11. 2012, 11.09

8 let

Za grozovito posilstvo 20-letnice sumijo sošolca

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za izjemno brutalno posilstvo 20-letne študentke ekonomije iz Splita sumijo njenega sošolca, vrstnika in someščana R. Š. Zdravniki so zgroženi nad obsegom, resnostjo in brutalnostjo poškodb.

Razkrivajo se podrobnosti nove brutalne epizode črne kronike, ki se je zgodila v največjem dalmatinskem mestu. Splitska policija je osumljenca za nenavadno kruto posilstvo dvajsetletne Splitčanke včeraj izročila županijskemu državnemu tožilstvu skupaj s kazensko ovadbo za posilstvo.

Celo izkušeni zdravniki česa takega še niso videli Nesrečna mladenka, žrtev tega gnusnega dejanja, je utrpela poškodbe vagine in tankega črevesa, za katere splitski abdominalni kirurg dr. Hrvoje Tomasović pravi, da česa podobnega v svoji dvajsetletni kirurški praksi še ni videl in da gre za edinstveni medicinski primer, poroča splitska Slobodna Dalmacija. Žrtev okreva, osumljenec v priporu Žrtev so v splitsko bolnišnico sprejeli v petek okoli 19. ure v izredno slabem stanju – bila je že skoraj mrtva in zdravniki so ji življenje rešili z izjemnimi napori. Med drugim so ji morali odstraniti skoraj šest metrov črevesja. Po včerajšnjih izjavah njenega očeta, žrtev "počasi prihaja k sebi".

Osumljencu so po zagovoru pred preiskovalnim sodnikom odredili enomesečni preiskovalni pripor zaradi možnosti vplivanja na priče. Grozi mu zaporna kazen najmanj treh let.

Osumljenec in žrtev sta na kraj zločina prišla skupaj Tragično dejanje se je pripetilo v petkovih popoldanskih urah v vasi Podstrana, kjer je eden od mladeničev pripravljal zabavo ob jedeh na žaru. Družbi, kjer so bili še trije študentje drugega letnika ekonomije, doma iz Varaždina, Splita in Šibenika, so se kmalu pridružile še tri sošolke. Na koncu sta na zabavo skupaj prišla še osumljenec in žrtev, ki sta po izjavah očividcev že ob prihodu bila izjemno "vesela". Ob prihodu sta nemudoma pred vsemi nadaljevala z medsebojnim dotikanjem in božanjem, ki so ga preostali udeleženci zabave razumeli kot nedvomno znamenje, da so v dnevni sobi odveč.

Več kot pet ur na operacijski mizi Ko so se pol ure pozneje vrnili v dnevno sobo, jih je dočakal grozovit prizor. Na tleh je nezavestna in brez obleke v mlaki krvi ležala nesrečna dvajsetletnica. Ena od udeleženk zabave je ohranila zbranost in poklicala rešilce, ki so nemudoma ukrepali in nesrečnico pripeljali v splitsko bolnišnico, kjer so se na operacijski mizi za njeno življenje borili dobrih pet ur.

Osumljenec se je zavedal dejanja Policija je med preiskavo ugotovila, da je osumljenec gnusno dejanje storil z za zdaj še neznanim predmetom. Osumljencu naj bi, kot poroča Slobodna Dalmacija, v ključnem trenutku odpovedala njegova moškost, kljub temu pa je izkoristil, da je žrtev bila omamljena z znatnimi količinami alkohola.

Osumljenec je med kriminalističnim postopkom kazal kesanje, sodeloval s preiskovalci in priznal, da se je dejanja zavedal.

Ne spreglejte