Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 2. 2024,
12.41

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Galaxy S24+ Galaxy S24 Galaxy S24 Ultra Samsung PR članek

Sreda, 14. 2. 2024, 12.41

2 meseca, 1 teden

Pet nasvetov, kako zaščititi vse svoje pomembne podatke na pametnem telefonu

Oglasno sporočilo
B-roll Image_S24 Series_2_LI | Foto Samsung

Foto: Samsung

Pametni telefoni postajajo vse bolj nepogrešljiv del našega vsakdanjega življenja. Uporabljamo jih za komunikacijo, shranjevanje osebnih informacij, fotografiranje, dostop do družbenih omrežij in še veliko več. Zato sta varnost in zaščita podatkov na naših pametnih telefonih izjemno pomembna. Samsung Galaxy S24 Ultra s svojimi naprednimi funkcijami in močno umetno inteligenco ponuja številne možnosti za zaščito vaših pomembnih podatkov. V tem članku bomo predstavili pet nasvetov, kako zaščititi svoje podatke na pametnem telefonu.

1. Uporabite napredno prepoznavanje obraza in prstnih odtisov

Pametni telefon Galaxy S24 Ultra je opremljen s hitrim in zanesljivim sistemom za prepoznavanje obraza ter bralnikom prstnih odtisov. Prepoznavanje obraza omogoča hitro in enostavno odklepanje telefona, medtem ko bralnik prstnih odtisov omogoča njihovo varno shranjevanje, da jih lahko uporabite za odklepanje in avtentikacijo.

2. Vklopite šifriranje podatkov

Telefon ponuja možnost šifriranja podatkov na napravi. S to funkcijo lahko šifrirate vse vaše podatke, vključno s fotografijami, sporočili in dokumenti. To pomeni, da bodo podatki zaklenjeni in nedostopni tretjim osebam, tudi če bi fizično dostopale do vašega telefona.

galaxy-s24ultra-titaniumyellow-device-spen-front_LI | Foto: Samsung Foto: Samsung

3. Redno posodabljajte programske aplikacije

Redno posodabljanje programske opreme na vašem pametnem telefonu je ključnega pomena za zagotovitev varnosti. Samsung redno izdaja posodobitve, ki vključujejo varnostne popravke in izboljšave. Zagotovite si, da imate vedno nameščeno najnovejšo različico operacijskega sistema in aplikacij, da zmanjšate tveganje za morebitne ranljivosti. Novi vodilni model Galaxy S24 Ultra nadaljuje zavezo podjetja Samsung k podaljševanju življenjske dobe svojih izdelkov. Z zagotovljeno sedemletno podporo za nadgradnje operacijskega sistema in varnostne posodobitve uporabnikom omogoča, da še dlje časa zanesljivo uživajo v optimiziranem delovanju svojih naprav Galaxy. Trajnostna praksa pomeni, da lahko uporabniki brez skrbi uporabljajo svoje naprave, saj so zaščiteni pred morebitnimi varnostnimi tveganji in ostajajo v koraku s hitrim tempom tehnološkega napredka.

4. Uporabite varnostno aplikacijo Samsung Knox

Samsung Knox je integrirana varnostna platforma, ki ščiti vaše podatke pred morebitnimi grožnjami. Vizija Knox Matrix o varni, povezani prihodnosti brez gesel se nadgrajuje s prijavnimi ključi, ki omogočajo priročen in varen dostop do registriranih spletnih mest ter aplikacij uporabnika na vseh njegovih zaupanja vrednih napravah prek digitalnih potrdil. S tem je zagotovljena zaščita pred morebitnimi napadi z lažnimi podatki. Izboljšana zaščita podatkov prinaša celovito šifriranje pri varnostnem kopiranju, sinhronizaciji ali obnavljanju podatkov prek storitve Samsung Cloud, kar uporabnikom Galaxy S24 omogoča, da se povežejo z drugimi napravami, pri čemer ostanejo sinhronizirani in varni. To pomeni, da so podatki šifrirani ali dešifrirani le na uporabnikovih napravah, kar zagotavlja, da jih ne morejo videti drugi, niti če je strežnik ogrožen ali so podatki o računu ukradeni. Če izgubite dostop do varne naprave, lahko s kodo za obnovitev preprečite izgubo podatkov.

B-roll Image_Eco_LI | Foto: Samsung Foto: Samsung

5. Vklopite dvojno preverjanje

Galaxy S24 Ultra omogoča uporabo dvojnega preverjanja, kot je na primer kombinacija gesla in prepoznavanja obraza. Napredna funkcija vam omogoča, da še dodatno zaščitite svoje podatke in omejite dostop do naprave samo na vas. Poleg tega je Galaxy S24 dodatno varovan z obsežnim seznamom inovativnih funkcij Samsung za varnost in zasebnost, kot je Knox Vault, nadzorna plošča za varnost in zasebnost, samodejno blokiranje, varno Wi-Fi, zasebno deljenje (Private Share), način vzdrževanja in še mnogo več. Celovita varnostna rešitev poskrbi, da so vaši podatki vedno varni, ne glede na to, kje se nahajate.

Izberite telefon Galaxy S24 serije

Galaxy S24 Ultra se ponaša s 17,2-centimetrskim (6,8-palčnim) zaslonom, ki je optimiziran tako za gledanje kot produktivnost. Telefon je opremljen z Galaxy AI1, sistemom umetne inteligence, ki se neomejeno prilagaja potrebam uporabnika. Vendar pa gre precej dlje od izboljšanja osnovnih funkcij telefona. Galaxy AI omogoča preoblikovanje komunikacije in produktivnosti na nov način. Na primer funkcija Iskanje z obkroževanjem (Circle to Search), ki uporabnikom omogoča, da z dolgim pritiskom na gumb Domov in preprostimi gestami na zaslonu takoj dostopajo do predmeta, ki so ga obkrožili na zaslonu.

ACE_5594_1200 | Foto: Samsung Foto: Samsung

Fizična zaščita telefona je prav tako pomembna, zato je Galaxy S24 Ultra opremljen s Corning® Gorilla® Armor steklom, ki zagotavlja vrhunsko vzdržljivost pred poškodbami. Steklo ne ščiti le pred praskami, temveč zmanjšuje tudi odseve za do 75 odstotkov, kar pomeni, da boste lahko uživali v kristalno čisti sliki brez motečih odsevov.

Lifestyle Image_Intelligent summary 2__LI | Foto: Samsung Foto: Samsung

Pametni telefon Galaxy S24 Ultra ponuja številne napredne funkcije za zaščito vaših pomembnih podatkov. Z upoštevanjem teh petih nasvetov lahko zagotovite visoko raven varnosti in zaščite na vašem pametnem telefonu. Ne pozabite, da je varnost vedno na prvem mestu, ko gre za vaše osebne podatke.

Že na voljo za nakup

Vsi trije modeli nove Galaxy S24 serije so na voljo pri operaterjih, maloprodaji in na spletni strani Samsung. Telefoni so na voljo v barvnih odtenkih navdihnjenih z zemeljskimi minerali. Pri Galaxy S24 Ultra barve vključujejo: titan sivo, titan črno, titan vijoličasto in titan rumeno. Barve telefonov Galaxy S24+ in Galaxy S24 pa so: oniks črna, marmorno siva, kobaltno vijolična in jantarno rumena2.

SLO-Galaxy-S24-Ultra-KV_2P_CMYK_231115-Open-File | Foto: Samsung Foto: Samsung

1. Galaxy AI funkcije bodo na voljo brezplačno vsaj do konca leta 2025 na podprtih Samsung Galaxy napravah.

2. Barve se lahko razlikujejo glede na trg in mobilnega operaterja.

Naročnik oglasnega sporočila je MILLENIUM PROMOCIJA D.O.O.

Ne spreglejte