Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 11. 2023,
7.13

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Oglasno sporočilo

Natisni članek

AMD NVIDIA čip trgovanje delnice PR članek

Torek, 14. 11. 2023, 7.13

5 mesecev, 2 tedna

Odličen mesec za proizvajalce čipov NVIDIA in AMD

Oglasno sporočilo

Trenutno poteka sezona objavljanja finančnih poročil, del leta, v katerem podjetja objavljajo svoje rezultate. Čeprav so letos delnice imele mešane rezultate, so se tiste, povezane z umetno inteligenco in tehnološkim sektorjem kot celoto, močno povečale. Delnice NVIDIA so letos poskočile za 198 odstotkov in so med najboljšimi v S&P 500. AMD je narasel za skromnejših 67 odstotkov, vendar še vedno presega večino delnic v tem indeksu.

Fortrade_1 | Foto: Fortrade Cyprus Ltd. Foto: Fortrade Cyprus Ltd.

Fortrade je za vse tiste, ki jih zanima, kako se naučiti trgovati s cenami delnic NVIDIA in AMD (tako imenovana finančna pogodba za razliko, angl. CFD) ali si preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačen vodnik Kako trgovati s ceno delnic. Vodnik je prilagojen vsem nivojem znanja in ga lahko prenesete preko spodnje povezave.

Prenesite brezplačen vodnik Kako trgovati s cenami delnic tukaj.

31. oktobra je AMD presegel pričakovanja glede dobička, družba pa je napovedala pozitivne obete za svoje poslovanje s čipi za naslednje leto. AMD je prav tako dejal, da so njegovi čipi za umetno inteligenco letos "na poti" za množično proizvodnjo.

Letošnji uspeh NVIDIA je bil povezan z zelo pozitivnim letom za umetno inteligenco. Google, Meta, Microsoft, Tesla, Baidu in drugi naročajo čipe tega podjetja za razvoj svojih izdelkov AI. Podjetje si prizadeva tudi za širitev poslovanja v Indiji, kar bi lahko povečalo prihodke in pripljelo do rasti zaslužka. HSBC cilja na 800 dolarjev, BNP pa na 745 dolarjev.

November je na splošno pozitiven mesec za delnice čipov, zato so delnice v zadnjih petih letih novembra povprečno naraščale za 23,3 odstotka.

Prenesite brezplačen vodnik Kako trgovati s cenami delnic tukaj.

Viri: MarketWatch, CNBC, Ibid, Benzinga, Investor's Business Daily

CFD so zapleteni in zelo špekulativni instrumenti, pri katerih obstaja veliko tveganje hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. 78 odstotkov računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD pri tem ponudniku. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja, in poiščite neodvisen nasvet. Če bi nadaljevali z investicijo v virtualno valuto CFD, upoštevajte, da so vrednosti izredno spremenljive in lahko predstavljajo velike izgube v zelo kratkem časovnem obdobju. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij, posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA ali Belgije ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade Cyprus Ltd.

Ne spreglejte