Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 7. 2023,
11.49

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

prometno-informacijski center DARS Boštjan Poklukar Alenka Bratušek

Torek, 11. 7. 2023, 11.49

9 mesecev, 3 tedne

Bratuškova: Nismo še tam, kjer bi si želeli biti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Zastoji in dela na cestah so med poletno turistično sezono stalnica na nekaterih odsekih. Z aktualnimi razmerami v prometu in projekti, ki omogočajo večjo varnost in pretočnost prometa, sta se med obiskom regionalnega nadzornega centra danes seznanila tudi ministra za infrastrukturo in za notranje zadeve, Alenka Bratušek in Boštjan Poklukar.

Z začetkom poletnih počitnic ne le v Sloveniji, ampak tudi v drugih evropskih državah, se je na slovenske ceste, zlasti tiste proti turističnim središčem, vrnila gneča. Večkilometrski zastoji so v poletnih mesecih stalnica predvsem ob koncih tedna, razmere na cestah in avtocestah pa še dodatno poslabšujejo delovne zapore nekaterih cest in prometne nesreče.

Na Darsu trdijo, da se zavedajo pomembnosti ohranjanja in višanja pretočnosti avtocest in hitrih cest, pa tudi, da problematika naraščanja prometa predstavlja izziv za celotno družbo. Darsov Regionalni nadzorni center Ljubljana v Dragomlju pri Domžalah sta obiskala ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek in ministra za notranje zadeve Boštjan Poklukar.

V okviru obiska sta se ministra seznanila z delovanjem nadzornih centrov Darsa in prometnoinformacijskega centra ter s projekti, ki omogočajo večjo varnost in pretočnost prometa na avtocestah, so sporočili z Darsa.

Kot je na novinarski konferenci pojasnila Bratuškova smo, kar se tiče digitalizacije upravljanja prometa, na pravi poti, nismo pa še tam, kjer bi si želeli biti, a stvari po njenih besedah tečejo v pravo smer. Ob tem je voznike prosila za razumevanje in jih pozvala k strpnosti v času, ko je v teku ogromno obnov železniške infrastrukture in posledično na avtocestah in državnih cestah več zastojev. "Ko bodo projekti končani, bo situacija zagotovo boljša," je zagotovila Bratuškova. 

Alenka Bratušek
Novice Bratuškova o počitniški hiši: Ko se je objekt postavljal, ni potreboval nobenih dokumentov #video
Alenka Bratušek
Novice Bratuškova: Cesto Hrastnik–Zidani most bomo začeli graditi leta 2025
Ne spreglejte