Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 6. 2013,
18.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 20. 6. 2013, 18.01

8 let

Danes v Danes: Negativne ocene sta si popravila v trojke in štirice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes v Danes o tem, ali se je policija pravilno odzvala na tragedijo na Rodici pri Domžalah, o sestanku Bratuškove glede Mercatorja, združevanju občin in o kremah z bioidentičnimi hormoni.

Po včerajšnji tragediji pred vrtcem Ostržek na Rodici pri Domžalah se postavlja vprašanje, ali se je policija odzvala pravilno in ali bi bilo umor in samomor mogoče preprečiti. Generalni direktor policije je odredil strokovni nadzor dela ljubljanske policije: umorjena naj bi namreč zaradi moževih groženj policiste večkrat pozvala na pomoč, zadnjič menda le nekaj ur pred umorom. Policisti pa imajo opravka tudi z dvema dijakoma Srednje poklicne in tehniške šole v Murski Soboti, ki sta vdrla v šolski informacijski sistem in si priredila končne ocene. Gre za dijaka drugega letnika računalništva, ki bi morala zaradi treh popravnih izpitov letnik ponavljati, zato sta si negativne ocene popravila v trojke in štirice. Za takšno dejanje je zagrožena triletna zaporna kazen. Potem ko je v ponedeljek premierka Bratuškova zatrdila, da ne ona ne njena vlada nista imeli nič s prodajo Mercatorja, je danes morala priznati, da se posel povsem brez nje le ni odvijal. Sredi procesa prodaje je namreč na sestanek v svoj kabinet povabila direktorja Mercatorja Balažiča in direktorja Pivovarne Laško Zorka.

Občine, kar 212 jih imamo v Sloveniji, so nekdaj rasle kot gobe po dežju, zdaj pa bi jih zaradi varčevanja združevali. A zaradi pobude ministra Viranta, da bi ukinili vse tiste z manj kot pet tisoč prebivalci, takih je 110, so župani na nogah.

V zadnjem času se tudi na slovenskem trgu pojavljajo kreme z bioidentičnimi hormoni, ki jih uporabljajo ženske namesto nadomestnega hormonskega zdravljenja v času pred menopavzo ali po menopavzi, ker se slabo počutijo, so utrujene, razdražljive. A nekateri zdravniki trdijo, da gre pri takšnih terapijah za nesprejemljivo tveganje, saj o teh kremah ni narejenih študij, niso bile raziskane glede kakovosti, njihovi stranski učinki niso znani. Nevarno je tudi predoziranje.

Ne spreglejte