Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 4. 2024,
19.26

Osveženo pred

1 teden, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

angleško prvenstvo Premier League Manchester United Manchester City Liverpool Arsenal

Nedelja, 28. 4. 2024, 19.26

1 teden, 1 dan

Angleško prvenstvo, 35. krog

Nadaljuje se triler v boju za naslov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Arsenal | Arsenal je premagal Tottenham. | Foto Reuters

Arsenal je premagal Tottenham.

Foto: Reuters

V 35. krogu angleške premier lige so vile vse oči uprte v derbi med Tottenhamom in Arsenalom, ki so ga s 3:2 dobili topničarji. Ti so z novimi tremi točkami v boju za naslov prvaka vrgli rokavico Manchester Cityju, ki je zatem z 2:0 slavil na gostovanju pri Nottingham Forestu, tako da se nadaljuje hud boj za naslov. Krog se je začel v soboto s tekmo med West Hamom in Liverpoolom, ki se je končala z delitvijo točk (2:2). To je bilo novo razočaranje za zasedbo Jürgna Kloppa, ki je v zadnjem času močno padla v formi in izpadla iz realnih možnosti za naslov. S točko se je moral zadovoljiti tudi Manchester United, ki se je z 1:1 razšel z Burnleyjem, kot prvi pa je tudi brez teoretičnih možnosti ostal Sheffield United, ki je z 1:5 klonil proti Newcastlu. Na zadnji sobotni tekmi je Chelsea po zaostanku z 0:2 na koncu proti Aston Villi izvlekel remi (2:2).

Nedelja, 27. april:

Arsenal Leandro Trossard
Sportal Arsenal in Liverpool spet na pravi poti, izenačena na vrhu
Mohamed Salah Jürgen Klopp
Sportal Zavrelo med Kloppom in Mohamedom Salahom

Za konec nedeljskega sporeda je Manchester City, ki si želi osvojiti še četrti zaporedni naslov v premier ligi, kar ni do zdaj uspelo še nobeni ekipi, z 2:0 ugnal Notingham Forest. Sinjemodri s svojo predstavo niso navdušili, svoje priložnosti so imeli tudi domači, a so se na koncu zanesljive zmage vseeno veselili sinjemodri. V 32. minuti je za vodstvo zadel Joško Gvardiol, delo pa je v drugem polčasu po drugi asistenci Kevina de Bruyneja na tekmi dokončal Erling Haaland.

Manchester City je vknjižil nove tri točke. | Foto: Reuters Manchester City je vknjižil nove tri točke. Foto: Reuters

City zdaj z odigrano tekmo manj zaostaja eno točko za vodilnim Arsenalom. Topničarji so imeli v londonskem mestnem derbiju vse pod nadzorom, ob koncu dvoboja pa so trpeli kljub prednosti treh zadetkov po polčasu. Nesrečno je najprej avtogol dosegel Pierre-Emile Hoejbjerg v 15. minuti. Dvanajst minut kasneje je po protinapadu vodstvo povišal Bukayo Saka, za 3:0 pa je v 38. minuti z glavo poskrbel podajalec pri drugem golu Kai Havertz.

V drugem polčasu so gosti prepustili pobudo domačim. Šele David Raya v vratih Arsenala pa je ponudil nekaj upanja domačim, ko si je privoščil veliko napako, po kateri je v 64. minuti zadel Cristian Romero. Tottenham je v nadaljevanju dosegel še en gol, ko je enajstmetrovko unovčil Son Heung-min v 87. minuti. Kljub pritisku domačih tudi po šestih minutah sodnikovega dodatka do spremembe izida ni več prišlo.

Son Heung-min je z bele pike znižal na 2:3, a Tottenham na koncu ni prišel do preobrata. | Foto: Reuters Son Heung-min je z bele pike znižal na 2:3, a Tottenham na koncu ni prišel do preobrata. Foto: Reuters

Na drugi popoldanski tekmi je Bournemouth s 3:0 premagal Brighton.

Nove težave za Liverpool

Čeprav je bil Liverpool pred tedni še v vseh računicah in je imel vse možnosti za osvojitev naslova angleškega prvaka, pa so se upi zasedbe Jürgna Kloppa v zadnjem času sesuli kot hišica iz kart. Tudi v 35. krogu je Liverpool ostal brez zmage, tokrat se je moral zadovoljiti s točko proti West Hamu. Domači so na London stadionu povedli v 43. minuti po zadetku Jarroda Bowna. Liverpool je nato podjetno odprl drugi polčas, v 48. minuti je na 1:1 poravnal Andrew Robertson, nato pa je Liverpool po avtogolu Alphonsa Areole v 65. minuti prišel do vodstva, nato pa napadal za tretji zadetek, a poti do gola ni našel, za kar so ga v 77. minuti kaznovali domači, potem ko je na 2:2 poravnal Michail Antonio.

Liverpool v zadnjih tednih nima razlogov za zadovoljstvo, Jürgen Klopp je zaradi slabe forme na klop posadil tudi prvega strelca ekipe Mohameda Salaha. | Foto: Reuters Liverpool v zadnjih tednih nima razlogov za zadovoljstvo, Jürgen Klopp je zaradi slabe forme na klop posadil tudi prvega strelca ekipe Mohameda Salaha. Foto: Reuters

Liverpool, ki je sicer dvakrat stresel okvir vrat – skupno je v tej sezoni premier lige to storil že 23-krat, je na zadnjih sedmih tekmah v vseh tekmovanjih zmagal le dvakrat in strahovito padel v formi, tako da iz sanjskega slovesa Kloppa s klopi Redsev, kot vse kaže, ne bo nič.

Manchester United je prišel do točke. | Foto: Reuters Manchester United je prišel do točke. Foto: Reuters Tudi Man United po neumnosti Onane le do točke

Z remijem pa se je moral zadovoljiti tudi Manchester United, ki v naslednji sezoni skoraj zagotovo ne bo igral v ligi prvakov. Rdeči vragi so na Old Traffordu z 1:1 remizirali s predzadnjim Burnleyjem. Za vodstvo domačih je sicer v 79. minuti poskrbel Antony, nato pa si je na drugi strani neumnost v 85. minuti privoščil vratar Uniteda Andre Onana, ki je ob posredovanju po obrazu treščil Zekija Amdounija, glavni sodnik srečanja John Brooks pa je po posredovanju Vara in ogledu videoposnetka pokazal na najstrožjo kazen v korist gostov. V 87. minuti je tako za izenačenje z bele pike poskrbel prav Amdouni, ki je s tem postavil tudi končni izid tekme.

Chelsea od 0:2 do skoraj popolnega preobrata

Na zadnji sobotni tekmi sta se Aston Villa in Chelsea razšla z remijem z 2:2. Že v četrti minuti je zasedba Unaia Emeryja povedla po avtogolu Marca Cucurelle, na 2:0 pa je v 42. minuti povišal Morgan Rogers. A Chelsea se ni predal, v 62. minuti je na 1:2 znižal Noni Madueke, v 81. minuti pa je izid poravnal Conor Gallagher. Gostje so sicer v sodnikovem dodatku ponovno zadeli, a je bil zadetek Axela Disasija zaradi prekrška po posredovanju Vara razveljavljen, tekma pa se je končala z delitvijo točk.

Aston Villa in Chelsea sta remizirala tekmo. | Foto: Reuters Aston Villa in Chelsea sta remizirala tekmo. Foto: Reuters

Sheffield že izpadel iz elite

Po 35. krogu je že jasno, kdo je prvi, ki se bo poslovil od prvoligaške konkurence. Sheffield United je z 1:5 izgubil v Newcastlu, za domače je dva gola dosegel Alexander Isak, in s tem ostal brez teoretičnih možnosti za obstanek. Si pa je prvoligaški status z drugo zaporedno zmago zagotovil Everton, ki je z golom Idrissa Gueya v 60. minuti ugnal Brentford. Burnley in Luton, tako lahko ostaneta v ligi le, če prehitita Nottingham Forest.

Arne Slot
Sportal Liverpool izbral novega trenerja, všeč je tudi Kloppu

Angleško prvenstvo, 35. krog:

Sobota, 27. april:

Nedelja, 27. april:

Lestvica:

Najboljši strelci:

21 – Haaland (Man City),
20 – Palmer (Chelsea)
19 – Isak (Newcastle), Watkins (Aston Villa)
18 – Solanke (Bournemouth)
17 – Salah (Liverpool)
16 – Bowen (West Ham), Foden (Man City), Heung-Min (Tottenham)
15 – Saka (Arsenal)
12 – Havertz (Arsenal), Wood (Nottingham)
11 – Cunha (Wolves), Hwang Hee-Chan (Wolves), Mateta (Crystal Palace), Nuñez (Liverpool)

Phil Foden
Sportal Man City navdušil v Brightonu in se približal Arsenalu
Ne spreglejte