Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 12. 2013,
18.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 22. 12. 2013, 18.37

8 let

Danes v Danes: Nesreča v Mariboru – žarnica na semaforju pokvarjena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes v Danes med drugim o nesreči v Mariboru, obletnici tragičnega dogodka pred Lipo, sodbi Milku Škobernetu in o obisku predsednika Pahorja pri gostincu, ki deli brezplačne obroke.

Po sinočnji tragični nesreči, ko je v Mariboru – na prehodu za pešce – izgubil življenje šestletni otrok, prihajajo na dan nove podrobnosti. Preiskovalni sodnik je ugotovil, da je otrok vozišče prečkal na prehodu, kjer na semaforju ni delovala rdeča luč za pešce. Kot so še ugotovili, je bila žarnica pokvarjena. Natanko osem let pa danes mineva od tragičnega večera, ko je množica pred diskoteko Lipa v Spodnjih Pirničah do smrti poteptala tri dekleta. Dekleta so izgubila življenja, ker organizacija dogodka ni bila ustrezna. Zato je sodišče Roberta Zavašnika že pred štirimi leti obsodilo na pet let zapora, a je že vse od takrat na begu. Slovenskim organom ga preprosto ni uspelo ujeti. Na ljubljanskem sodišču so sodnika Milka Škobrneta obsodili na pet let in pol zapora.

Po četrtkovih kriminalističnih preiskavah bosta daleč od javnih razpisov za medicinsko opremo radiolog Zoran Miloševič in ortoped Vane Antolič. Čeprav oba trdita, da nista kriva, vodstvo UKC celo zahteva, da vrneta 100 tisoč evrov, za kolikor naj bi z domnevnimi podkupninami oškodovala javne finance. Poleg tega vodilni napovedujejo tudi revizijo vseh javnih naročil, ki so šli skozi njune roke.

Zaradi dobre volje, da s toplim obrokom razveseli tiste, ki nimajo denarja zanj, je gostinec skoraj ostal brez posla. Za njegovo zgodbo je slišal tudi predsednik Borut Pahor, ki ga je v znak podpore prišel obiskat in je pri njem tudi pojedel kosilo. S tem je želel dokazati, da zato, ker deli brezplačne obroke, njegova hrana ni nič slabša. Pahorjev mandat sicer zaznamuje precej drugačna drža, kot smo je bili vajeni pri dosedanjih predsednikih države, vsekakor pa nadaljuje dejavnosti, ki jih je sicer uvedel v predvolilnem času: delo med preprostimi ljudmi.

Nekdanjega predsednika Danila Türka je v drugem krogu predsedniških volitev z neverjetnim naskokom premagal Pahor. Podobno kot je pred tem Danilo Türk premagal Lojzeta Peterleta. Toda ironija usode se igra s poraženimi predsedniškimi kandidati. Danilo Türk bi rad postal generalni sekretar OZN, Lojze Peterle pa generalni sekretar Sveta Evrope. Toda če bo imel Türk težave pri prepričevanju Amerike, je imel Lojze Peterle težave pri prepričevanju domače vlade.

Ne spreglejte