Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 8. 2021,
9.02

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,03

48

Natisni članek

Matjaž Han

Četrtek, 12. 8. 2021, 9.02

2 leti, 9 mesecev

Delo: Han izgubil posle s Petrolom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,03

48

Matjaž Han | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Časopis Delo, ki je v lasti idrijskega Kolektorja Stojana Petriča, je danes objavil novico, da je družinsko podjetje poslanca Matjaža Hana izgubilo dolgoletne posle s Petrolom. Han novice ni želel komentirati, odzvali pa so se v stranki SD. "Han se bo moral enkrat odločiti, ali se gre 'biznis' ali politiko," je eden od strankarskih kolegov komentiral za Delo. 
 

Vodja poslanske skupine stranke SD Matjaž Han je polovični lastnik podjetja M & M International, ki že 20 let let sodeluje s Petrolom in opravlja čiščenje bencinskih servisov v Sloveniji, leta 2019 pa je podjetje pridobilo tudi posel čiščenja bencinskih servisov na Hrvaškem. Zdaj je po pisanju časnika Delo te posle izgubilo. Naročilnice so kljub še veljavni pogodbi o sodelovanju usahnile. 

Po zamenjavi predsednika uprave Petrola Tomaža Berloča in s prihodom Nade Drobne Popović je prišlo do sprememb na nižjih vodstvenih ravneh. Po Delovih neuradnih informacijah iz družbe odhaja nekdanji direktor razvoja in upravljanja prodajnih mest Matjaž Šifkovič, ki je član SD in je bil za maloprodajo zadolžen v času, ko je podjetje M & M International dobilo posel čiščenja bencinskih servisov na Hrvaškem. 

Komentar strankarskih kolegov

Po ocenah sogovornikov iz vrst SD bi lahko bila aktualna izguba poslov s Petrolom posledica dejstva, da si želi uprava s to potezo pridobiti večjo naklonjenost vladajoče SDS. "Han se bo moral enkrat odločiti, ali se gre 'biznis' ali politiko," je eden od strankarskih kolegov komentiral za Delo. Zdi se, kot da Hanu v stranki privoščijo izgubo posla. 

Edina prepoved za Hanovo podjetje je sicer sklepanje poslov z državnim zborom. V preteklosti je Han že izpostavil, da so prav zaradi političnega udejstvovanja njegovi posli še bolj pod drobnogledom.

Med drugim je bil Han tudi delničar Pivovarne Laško. Po prihodu Heinekena je delnice prodal Nizozemcem, zanje pa dobil dobrih 210 tisoč evrov kupnine bruto. Do leta 2018 je podjetje M & M International Pivovarni nudilo marketinške storitve in dobavljalo etikete, potem so posel na razpisu dobili Hrvati. 
Novice Matjaž Han o tem, kaj je povzročila Levica in ali se imata Janša in Tonin rada #intervju
Ne spreglejte