Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 3. 2019,
18.23

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

3

Natisni članek

evropske volitve DeSUS Karl Erjavec Igor Šoltes

Sreda, 6. 3. 2019, 18.23

5 let, 1 mesec

Evropske volitve: Erjavec se pogovarja tudi s Šoltesom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

3

Igor Šoltes, Boris Štefanec, Argument | V pisarni evropskega poslanca Igorja Šoltesa, ki je trenutno brez stranke, poudarjajo, da morebitnega povezovanja pred volitvami ne izključujejo. | Foto Ana Kovač

V pisarni evropskega poslanca Igorja Šoltesa, ki je trenutno brez stranke, poudarjajo, da morebitnega povezovanja pred volitvami ne izključujejo.

Foto: Ana Kovač

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je potrdil, da se stranka pogovarja z evroposlancem Igorjem Šoltesom (Zeleni) o skupnem nastopu na evropskih volitvah konec maja. "Pogovarjamo se in ga vabimo, da se nam pridruži," je pojasnil Erjavec. V Šoltesovi pisarni so ob tem ponovili, da morebitnega sodelovanja ali povezovanja pred volitvami ne izključujejo.

Kot so pojasnili, bi za Igorja Šoltesa to pomenilo potrditev njegovega dosedanjega dela v Evropskem parlamentu in vrednot, ki jih je zastopal: "Za stranke, ki bi se povezale z njegovo kandidaturo, pa bi to pomenilo polno razumevanje odgovornosti do volivcev, ki si želijo na volitvah v Evropski parlament izvoljivih, verodostojnih kandidatov ter ljudi, ki so vredni zaupanja in zastopanja njihovih stališč."

Irena Joveva
Novice Novinarka Irena Joveva nosilka liste LMŠ na evropskih volitvah #video

DeSUS na evropske volitve s svojo listo kandidatov

Mediji so v zadnjih dneh ugibali, da bo Šoltes, ki je trenutno brez stranke in napoveduje, da bo prihodnji teden začel zbirati potrebnih tri tisoč podpisov za svojo kandidaturo na evropskih volitvah, morda nastopil na listi DeSUS ali pa bo kandidiral s podporo DeSUS, kar bi pomenilo, da ta stranka ne bi imela svoje liste.

"Naša stranka kot članica Evropske demokratske stranke gre s svojo listo kandidatov in kandidatk na evropske volitve," je danes zatrdil prvak DeSUS Karl Erjavec. Dodal je, da postopki evidentiranja kandidatov za evropske volitve v stranki še tečejo.

Alenka Bratušek
Novice Stranka Alenke Bratušek na evropske volitve s samostojno listo #video

Vajgl ne bo več kandidiral za evropskega poslanca

Za najverjetnejšega nosilca liste DeSUS je še nedavno veljal evropski poslanec Ivo Vajgl (Alde/DeSUS), ki pa se je prejšnji teden odločil, da po dveh zaporednih mandatih v Evropskem parlamentu ne bo več kandidiral.

76-letni evropski poslanec, ki je bil v Evropski parlament prvič izvoljen leta 2009 na listi stranke Zares, drugič pa leta 2014 na listi DeSUS, je pojasnil, da se bo v življenju posvetil še drugim stvarem.

Tanja Fajon
Novice Fajonova na vrhu liste SD za evropske volitve, med kandidati tudi Brglez

V stranki DeSUS so zato podaljšali rok za evidentiranje kandidatov in kandidatk za nastop na evropskih volitvah do 10. marca. Kot je pojasnil Erjavec, so tako odločili člani izvršnega odbora in sveta stranke DeSUS, ker Vajgl po dveh zaporednih mandatih na volitvah ne bo kandidiral.

Ne spreglejte