Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 8. 2023,
13.29

Osveženo pred

8 mesecev, 4 tedne

Oglasno sporočilo

Natisni članek

poklic kariera izobraževanje Skupnost VSŠ PR članek

Sreda, 23. 8. 2023, 13.29

8 mesecev, 4 tedne

Do dobro plačanega poklica, ki vas bo veselil

Oglasno sporočilo
arhitekt | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Višje strokovne šole ponujajo redne in izredne študijske programe, ki mladim in odraslim odpirajo pot do dobro plačane zaposlitve, individualne prekvalifikacije in dokvalifikacije ter raznolike programe izpopolnjevanja strokovnega usposabljanja. Drugi vpisni rok bo med 25. in 31. avgustom 2023.

Višješolski diplomanti so iskan, cenjen in dobro plačan kader

Največja prednost višješolskih študijskih programov je usklajenost s potrebami gospodarstva, zaradi česar višješolski diplomanti spadajo med cenjen in dobro plačan kader. Višje strokovne šole so po vsej Sloveniji in ponujajo več kot 30 študijskih programov, ki slonijo na poklicnih standardih in so izraz aktualnih potreb delodajalcev ter najsodobnejših smernic v stroki.

Izberite študij v skladu z interesi in željami glede prihodnje zaposlitve. Lažje iskanje vam omogoča interaktivni iskalnik, s pomočjo katerega izberite najustreznejši študij glede na kraj in/ali študijski program.

Študij s poudarkom na praksi

Študijski programi so tesno povezani z realnimi potrebami gospodarstva in delodajalci. Kar 800 ur študijskega programa zajema praktično izobraževanje v podjetjih, zato se v višješolske študijske programe večinoma vpisujejo študentje, ki želijo že med študijem usvojiti uporabna praktična znanja.

Višješolski študijski programi so dvoletni, ovrednoteni s 120 kreditnimi točkami in izobrazbeno ravnjo 6/1.

Praktični del študija se izvaja v podjetju ob podpori visoko usposobljenih mentorjev, ki prenašajo dragocene spretnosti in znanja ter vam pomagajo pri razvoju karierne poti. V izbranem podjetju študentje skozi praktični del študija rešujejo praktične težave podjetja, mnogo študentov pa se tudi zaposli v podjetju, kjer so opravljali praktični del študija.

Študijski programi: elektronika, informatika, mehatronika, medijska produkcija, fotografija, ekonomija, logistično inženirstvo, gradbeništvo, gostinstvo in turizem, varstvo okolja, strojništvo, lesarstvo, hortikultura, kozmetika …

skupnost vsš | Foto: Skupnost VSŠ Foto: Skupnost VSŠ Z izbiro pravega študija lažje do zamenjave poklica

višješolske študijske programe se vpisujejo tudi redno zaposleni, ki želijo zamenjati poklicno pot ali usvojiti uporabna praktična znanja ter pridobiti sposobnosti za opravljanje nalog vodenja, načrtovanja in nadzora v delovnih procesih.

Zaposlenim je namenjen izredni študij, katerega prednost je, da lahko študenti ob študiju neovirano opravljajo tudi svoje redno delo.

Kdo se lahko vpiše?

Študij je tako primeren za vse generacije ter obenem ponuja individualne prekvalifikacije in dokvalifikacije, raznolike programe izpopolnjevanja ter strokovnega usposabljanja. Starostne omejitve ni ne za redni ne za izredni študij.

Kandidirate lahko vsi, ki ste ali boste v letošnjem letu uspešno končali:

  • štiriletno srednjo šolo,
  • srednjo šolo po programu 3+2 ali
  • petletno srednjo šolo.

Pogoj za vpis je torej splošna ali poklicna matura.

Kandidirate lahko tudi vsi, ki imate opravljen mojstrski, delovodski ali poslovodski izpit, če imate ob tem tri leta delovnih izkušenj ter opravljen preizkus znanja iz slovenščine (oziroma italijanščine ali madžarščine na narodnostno mešanih območjih) in matematike ali tujega jezika.

Mednarodne izmenjave prek Erasmus+

Višješolski študijski programi omogočajo mednarodne izmenjave ter praktično izobraževanje v vseh okviru programa Erasmus+, vsi višješolski programi so namreč modularno zasnovani in kreditno ovrednoteni po enotnem kreditnem sistemu. Kreditni sistem omogoča študentom prehodnost med moduli in po končanem študiju uveljavljanje pridobljenih kreditnih točk v nadaljnjem izobraževanju.

skupnost vsš | Foto: Skupnost VSŠ Foto: Skupnost VSŠ KJE SE LAHKO PRIJAVIM?

Vpis na višješolski študij v drugem prijavnem roku je mogoč od 25. do 31. avgusta 2023 z elektronskim prijavnim obrazcem na spletni strani Višješolske prijavne službe.

Izpolnjen prijavni obrazec natisnite, podpišete in pošljite s priporočeno pošiljko Višješolski prijavni službi na naslov Višješolska prijavna služba, Šolski center Celje, Pot na Lavo 22, 3000 Celje, oziroma ga pošljite skeniranega na elektronski naslov prijava.vps@sc-celje.si.

Poskrbite, da boste v življenju počeli to, kar vas veseli. 

Pridobite več informacij o višješolskih študijskih programih:

Povezava na spletno stran: Skupnost VSŠ (https://studenti.skupnost-vss.si/)

E-pošta: sekretariat@skupnost-vss.si

Telefon: 064 17 17 10


Naročnik oglasnega sporočila je Skupnost VSŠ.  

Ne spreglejte